16:40 20.09.2017

Автомобілі, що виїжджають з України до країн-членів ЄС, з 2018 р. зобов'язані мати талон проходження техогляду

1 хв читати
Автомобілі, що виїжджають з України до країн-членів ЄС, з 2018 р. зобов'язані мати талон проходження техогляду

Автомобілі, що виїжджають з України до країн-членыв Європейського Союзу, відповідно до положень Женевської угоди 1958 року народження, директив ЄС і норм Угоди про асоціацію Україна-ЄС, з 2018 року зобов'язані мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу.

Ця тема обговорювалася на зустрічі заступника міністра інфраструктури Юрій Лавренюка з повноважним міністром посольства Литви в Україні Гвідасом Керушаускасом, повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.

Як уточнюється в повідомленні, технічний огляд буде обов'язковим при першій реєстрації і перереєстрації транспортного засобу.

Наразі обов'язковий технічний огляд проходять транспортні засоби, що здійснюють комерційні перевезення.

"Перед нами визначено завдання поетапного введення обов'язкового технічного огляду. Ми вже маємо відповідні нормативно-правові акти, що вступлять в силу в наступному році. Нам потрібно якісно до цього підготуватися. Залучаються кращі світові практики і експерти. Ми хочемо, щоб технічний огляд здійснювали приватні компанії, акредитовані Національним агентством акредитації України, що мають лабораторії, достатню матеріально-технічну базу і відповідають вимогам, встановленим чинним законодавством", - зазначив Ю.Лавренюк, слова якого наводяться в повідомленні.

У зустрічі також брали участь представники Мінінфраструктури, головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ і держпідприємства "ДержавтотрансНДІпроект".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА