18:13 20.09.2017

Мер Одеси несе політичну відповідальність за трагедію в таборі "Вікторія" - генпрокурор

2 хв читати
Мер Одеси несе політичну відповідальність за трагедію в таборі "Вікторія" - генпрокурор

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що міський голова Одеси Геннадій Труханов несе політичну відповідальність за трагедію в одеському дитячому таборі "Вікторія", де унаслідок пожежі загинули діти, однак про юридичну відповідальність наразі не йдеться.

"Слідство я контролюю особисто і гарантую, що будь-хто з причетних до створення передумов пожежі і трагедії будуть притягнуті до відповідальності, "стрілочниками" не обійдуться. З іншого боку, звинувачення на адресу мера Одеси на цей момент не мають під собою юридичних підстав", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в Запоріжжі в середу.

Він розповів, що з Одеської мерії вилучено всю документацію щодо роботи дитячого табору. "Якщо виявиться, що мер був ознайомлений з приписами пожежних, у нього виникнуть юридичні проблеми", - сказав Ю.Луценко.

"На цей момент у нього в будь-якому разі політична відповідальність за ситуацію", - підсумував генпрокурор.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" сталася близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Близько 17.00 поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини. Але чи належать вони третій дівчинці, наразі не відомо. Також двох дітей 2006 р.н. госпіталізовані. Їхній стан оцінюється як задовільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА