17:02 23.09.2017

У МВС України замах на "міністра" "ДНР" пов'язали зі спробою ліквідації конкурента Захарченка

3 хв читати
У МВС України замах на "міністра" "ДНР" пов'язали зі спробою ліквідації конкурента Захарченка

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили факт замаху на так званого "міністра доходів і зборів" "ДНР" Олександра Тимофєєва, він у реанімації в критичному стані.

"Ми підтверджуємо факт замаху на так званого "міністра доходів і зборів" російсько-терористичної банди "ДНР" Тимофєєва, що стався сьогодні вранці в тимчасово окупованому Донецьку", - повідомив радник глави МВС України Зорян Шкіряк на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

Він зазначив, що за оперативною інформацією, в результаті вибухів постраждали 8 осіб, усі - у важкому стані.

"Сам так званий "міністр" живий, але перебуває в реанімації в критичному стані", - повідомив З. Шкіряк.

Радник глави МВС зазначив, що О.Тимофєєв намагався проводити кулуарні переговори з Кремлем щодо прагнень посісти пост ватажка "ДНР" замість Олександра Захарченка.

"Ймовірно, мова йде про спробу ліквідації можливого конкурента з боку верхівки цієї злочинної організації, тобто з боку самого Захарченка", - написав З.Шкіряк.

"Втім, не виключено, що це може бути і запущений російськими спецслужбами черговий "скажений ліфт" у рамках спецоперацій ГРУ-ФСБ із зачистки ватажків терористичних угруповань "ЛНР/ДНР", - додав він.

Спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко в суботу на брифінгу в Києві повідомив, що О.Тимофєєв мав чимало ворогів серед сепаратистів і російських кураторів через свою діяльність на посту так званого "міністра доходів і зборів" "ДНР".

За інформацією речника Міноборони України, О.Тимофєєв на прізвисько "Ташкент" приєднався до верхівки бандформування "ДНР" навесні 2014 року. "Зокрема брав участь у боях за донецький аеропорт у лавах незаконного збройного формування "Оплот". Обійнявши вищезгадану високу посаду в окупаційній адміністрації, "Ташкент" став куратором економічного блоку квазідержави", - розповів О.Лисенко.

За його словами, за минулі кілька років О.Тимофєєв істотно збагатився і нажив багато ворогів у "лавах інших сепаратистів, російських кураторів і простих громадян, пограбованих окупантами".

"Таким чином, ранковий інцидент - це закономірний етап у тривалій злочинній так званій кар'єрі Олександра Тимофєєва", - зазначив спікер Міноборони.

Народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук поділився такими даними Інформаційного опору: "За нашими даними," замах "було ініційовано самим О.Тимофєєвим у змові з посадовими особами "міноборони ДНР", з метою уникнути відповідальності перед спецслужбами РФ за розтрату коштів, виділених Кремлем на функціонування "1-го АК ДНР" (ревізія використання цих коштів від початку 2017 р. запланована російською стороною на жовтень ц.р.) ".

Раніше в цей день т.зв "ДНР" повідомили про замах на "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва.

Як пише interfax.ru, посилаючись на сайт "ДНР", замах на О.Тимофєєва було скоєно о 8:30 на перетині проспекту Миру і вулиці Ульріха. За їхніми даними, в результаті вибуху постраждали восьмеро осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА