12:13 25.09.2017

Україна готує аргументацію необхідності зняття проекту рекомендації EASA про обмеження польотів над сходом України

3 хв читати
Україна готує аргументацію необхідності зняття проекту рекомендації EASA про обмеження польотів над сходом України

Україна готує свою аргументацію щодо недоцільності видання рекомендацій від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) про обмеження польотів для європейських авіакомпаній над східною частиною України, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Я вдячний колегам з Європейського Союзу, які замість того щоб поставити нас перед фактом, з нами в переговорному процесі. У мене була розмова з цього приводу з єврокомісаром з питань транспорту і мобільності пані Бульц. Ми домовилися, що на цьому тижні ми надамо всю аргументацію української сторони, про те, що ми вважаємо такий бюлетень не відповідає дійсності ", - сказав він в ході брифінгу в понеділок.

Міністр зазначив, що зараз очікується відповідь низки українських відомств, і висловив надію, що як тільки вони будуть отримані, будуть відправлені європейській стороні.

"Загроза доволі суттєва, оскільки хоч рішення EASA буде рекомендованим, ми розуміємо, що багато компаній будуть до нього прислухатися" - констатував В.Омелян.

Він додав, що українській стороні незрозумілі підстави для посилення будь-яких заходів безпеки, оскільки за наявною інформацією погіршення ситуації не спостерігається.

"Наші європейські партнери пояснюють, що в них самих підвищилися вимоги до безпеки, і це стало причиною появи такого проекту бюлетеня. Але я сподіваюся, що надана українською стороною аргументація буде достатньою для того, щоб такий документ не був виданий", - резюмував В.Омелян.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну спільно з керівниками інших міністерств, Державіаслужбою та СБУ невідкладно розглянути ситуацію щодо можливого обмеження польотів європейських авіакомпаній в кілька аеропортів східних областей України.

На сайті Кабміну 22 вересня з'явилася інформація про те, що EASA порушила питання обмеження польотів для європейських авіакомпаній в аеропорти "Харків", "Дніпро" і "Запоріжжя" через близькість зазначених аеропортів до зони АТО.

Мінінфраструктури доручено спільно з іншими міністерствами і відомствами відпрацювати обґрунтовані пропозиції і надати відповідні пояснення EASA з метою недопущення того, щоб стратегічно важливі для України аеропортів виявилися в фактичної авіаційної ізоляції.

Харківська міськрада 20 вересня повідомила, що звернулася до прем'єр-міністра з проханням не допустити закриття повітряного простору над містом.

У документі зазначено, що за інформацією ТОВ "Нью Системс АМ", що управляє міжнародним аеропортом "Харків", до Державіаслужби України від EASA надійшов проект бюлетеня, яким вводяться обмеження в авіарусі у східній частині України, зокрема, визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації (міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя").

"У разі прийняття цього документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, таким чином, Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, а також ускладняться ділові подорожі представників локального бізнесу, що негативно вплине на економічний стан центральної і східної частин України. Наслідком прийняття такого документа може стати припинення роботи Харківського аеропорту і суміжних підприємств, а також пунктів прикордонного і митного контролю, в яких задіяно близько 1,5 тис. працівників", - зазначалося у зверненні міськради до В.Гройсмана.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА