13:04 25.09.2017

Нардепу Довгому вручили підозру

2 хв читати
Нардепу Довгому вручили підозру

У прокуратурі м. Києва вручили підозру народному депутату Олесю Довгому (група "Воля народу"), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі столичної прокуратури.

"Підозру вручено у п'ятницю", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок у прес-службі прокуратури м. Києва.

Пізніше цього дня прес-служба відомства повідомила, що народного депутата України підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, а саме у зловживанні владою і службовим становищем під час виконання ним повноважень заступника Київського міського голови - секретаря Київської міської ради.

"Унаслідок зазначених дій незаконно передано у власність житловому кооперативу 10 земельних ділянок природно-заповідного фонду – заказника місцевого значення "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га, чим завдано державним інтересам збитків на загальну суму 81,7 млн грн, що є тяжкими наслідками", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 22 вересня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підписав повідомлення про підозру народному депутату О.Довгому.

За словами генпрокурора, О.Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київської міської ради з грубим порушенням регламенту - зловживання службовим становищем на посаді секретаря Київради, що призвело до виведення у 2005 році земель заповідника "Жуків острів" площею близько 100 га із власності громади Києва.

"Ми вважаємо, що це свідчить про зловживання службовими обов'язками секретаря Київради Довгого, що призвело до тяжких наслідків, а саме: виведення з власності київської громади землі на нормативно-грошову оцінку понад 81 млн грн", - заявляв Ю.Луценко.

Генпрокурор заявив про наміри притягнути О.Довгого до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

11 липня 2017 року Верховна Рада задовольнила подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності О.Довгого. У своєму завершальному слові перед голосуванням О.Довгий просив колег зняти з нього депутатську недоторканність.

14 липня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив, що стосовно О.Довгого почали проводити слідчі дії.

У серпні директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що наразі підозру О.Довгому не погоджено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА