17:55 25.09.2017

В Amnesty International стверджують, що Україна причетна до постачань зброї до Південного Судану

2 хв читати
В Amnesty International стверджують, що Україна причетна до постачань зброї до Південного Судану

Міжнародна неурядова організація Amnesty International стверджує, що Україна причетна до постачань зброї до Південного Судану - в 2014 році між українською державною компанією з виробництва озброєння і компанією, що базується в ОАЕ, було підписано відповідний договір.

"... Зброя є частиною раніше нерозкритого договору 2014 року, між українською державною компанією з виробництва зброї, і компанією, що базується в ОАЕ, для закупівлі зброї від імені Південного Судану в сумі $169 млн. Це передбачає тисячі кулеметів, мінометів, РПГ і мільйони (штук) патронів", - йдеться в звіті Amnesty International, оприлюдненому на сайті організації в понеділок.

У звіті зазначено, що однією з трьох компаній, названих у документах, поряд з International Golden Group (ОАЕ) і українським державним експортером озброєнь "Укрінмаш", є фірма S-Profit.

В українській організації Amnesty International Ukraine, коментуючи звіт Amnesty International, уточнили: "У 2014 році "Укрінмаш" підписав контракт з ОАЕ на поставку тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів до Південного Судану".

Організація зазначає, що участь української державної компанії в поставках зброї до Південного Судану суперечить Договору про торгівлю зброєю, підписантом якого є Україна.

"Доки Рада безпеки ООН не ввела повного і всеосяжного ембарго на торгівлю зброєю з Південним Суданом, Україна має дотримуватися задекларованою нею політики щодо забезпечення регіональної та міжнародної безпеки і стабільності. Україна маєа повністю припинити поставки зброї і надання будь-якої матеріально-технічної допомоги Південному Судану, зокрема обладнання, його обслуговування і навчання. Також Україна має якомога швидше ратифікувати Міжнародний договір про торгівлю зброєю ", - йдеться в релізі Amnesty Internationa l Ukraine.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА