14:13 27.09.2017

Вибухи на складах у Калинівці стали наслідком дій групи диверсантів

2 хв читати
Вибухи на складах у Калинівці стали наслідком дій групи диверсантів

Пожежа на військових складах у м. Калинівці Вінницької області сталася внаслідок заздалегідь підготовленого теракту, здійсненого диверсійною групою з використанням безпілотного літального апарату, заявляє прес-секретар головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Сергій Місюра.

За його словами, інформація про підготовку диверсії була відома заздалегідь, і саме з цією метою у Вінниці проводилися антитерористичні навчання.

"Це точно диверсія. У зв'язку з цим, завдяки нашим розвідданим, ще з 25-го числа у Вінницькій області під виглядом антитерористичних навчань були проведені обшуки і переслідування диверсійних груп. Так, це діло не однієї людини. І два дні проходили пошуки і ведення цих груп. Основна маса була визначена, їхні цілі - і були затримані. Основна маса, але не всі. Тому одна група і змогла доправити на безпілотнику підривний пристрій", - написав С.Місюра на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"Постові доповіли про звук у небі, потім почалися підриви снарядів, які стояли на вулиці. Це підтверджено - працював безпілотник, і це терористичний акт", - додав прес-секретар.

Він зазначив, що основна маса снарядів перебуває в підземних бункерах, і вони не постраждали, а розривається велика кількість танкових снарядів і 120-мм мін, які були розташовані на вулиці. Таким чином, унаслідок теракту немає не лише людських втрат, а й втрат стратегічних видів боєприпасів. "Усі боєприпаси заховані. Горить лише 10% від території арсеналу, і то в місцях, де ці боєприпаси відсутні", - повідомив С.Місюра.

При цьому прес-секретар головного управління розвитку та супроводження матзабезпечення ЗСУ відзначає "повільність бюрократичної машини щодо виділення коштів на закупівлю відповідних систем захисту для наших арсеналів і баз зберігання". За його словами, на склад у Калинівці в 2015 році було виділено 600 тис. грн, у 2016-му - 2 млн грн, у 2017-му - 6 млн грн, а після вибухів у Балаклії "знайшлося ще +19 млн грн, але їх з бюджету ніхто поки що не отримав".

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері у вівторок, 26 вересня, розпочалася пожежа, що спричинила вибухи боєприпасів. Жителі Калинівки та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка) були оповіщені, розпочато їх евакуацію. Вранці в середу в Генеральному штабі ЗСУ повідомили про зниження інтенсивність вибухів на військових складах і початок саперних робіт на них.

Того ж дня прес-центр СБУ повідомив, що антитерористичні навчання на об'єкті енергетики у Вінниці припинені у зв'язку з надзвичайною подією в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА