16:15 27.09.2017

Уряд України знову переніс дату запровадження норми про 100-відсоткову закупівлю ліків із Нацпереліку

2 хв читати
Уряд України знову переніс дату запровадження норми про 100-відсоткову закупівлю ліків із Нацпереліку

Кабінет Міністрів України знову переніс на 1 січня 2018 року дату набуття чинності нормою, відповідно до якої медзаклади мають закуповувати ліки виключно з Національного переліку основних лікарських засобів.

Відповідний проект постанови "Деякі питання закупівлі лікарських засобів" був схвалений на засіданні уряду в середу.

"Проект постанови підготовлений із метою відстрочити закупівлі за оновленим Національним переліком на 1 січня 2018 року, що дасть змогу закладам охорони здоров'я отримати більше часу для того, щоб підготуватися до закупівлі лікарських засобів, які входять до оновленого переліку", - сказала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на засіданні уряду

Вона зазначила, що регіональні фахівці вже пройшли тренінг із застосування порядку визначення обсягів потреби в закупівлі препаратів медичних закладів відповідно до переліку.

Проект цієї постанови був оприлюднений на сайті МОЗ для громадського обговорення 25 вересня.

Раніше МОЗ затвердило список спеціалістів у регіонах, відповідальних за формування потреби в закупівлі ліків медичними закладами, які повністю або частково фінансуються за кошти державного або місцевого бюджетів, і розробило порядок формування закупівель.

Як повідомлялося, 16 березня 2017 р. Кабінет Міністрів затвердив новий Національний перелік основних лікарських засобів, а також низку змін до деяких нормативно-правових актів, відповідно до яких медзаклади, що фінансуються за кошти державного або місцевого бюджету, з 1 вересня 2017 року мали закуповувати препарати виключно з Нацпереліку.

Крім того, з 1 вересня також мала набути чинності норма, згідно з якою безоплатно або на пільгових умовах пацієнтам за рецептом мали відпускатися препарати, включені до переліку. При цьому кілька громадських організацій виступили проти цього нововведення, оскільки оновлена редакція переліку не містить низки життєво необхідних для деяких категорій пацієнтів препаратів.

У свою чергу 23 серпня Кабмін ухвали рішення перенести дату набуття чинності відповідними нормами на 1 січня 2018 року, але текст цієї постанови не було оприлюднено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА