18:30 27.09.2017

Одесити попрощалися з дівчатками, загиблими під час пожежі в таборі "Вікторія"

2 хв читати
Одесити попрощалися з дівчатками, загиблими під час пожежі в таборі "Вікторія"

Кількасот одеситів, зокрема й мер Одеси Геннадій Труханов і чиновники міської ради, прийшли попрощатися з 12-річною Сніжаною Арпентій і 8-річною Софією Мазур, які загинули під час пожежі в дитячому таборі "Вікторія".

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", церемонія прощання відбулася в найбільшому в Одесі Спасо-Преображенському соборі.

З третьою загиблою - 9-річною Анастасією Кулинич - городяни попрощалися в понеділок, 25 вересня.

Розслідування обставин трагедії триває. В середу стало відомо, що Приморський районний суд м. Одеси наклав арешт на будівлі та споруди табору, щоб запобігти можливому приховуванню доказів у справі.

Напередодні видання 368.media повідомило, що, виходячи з матеріалів кримінальної справи, співробітники табору щонайменше 30 хвилин намагалися загасити пожежу самотужки й лише після цього викликали пожежників.

Як повідомлялося, слідство у справі про пожежу в дитячому таборі "Вікторія", де загинули діти, проводиться за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки), ст. 366 (службове підроблення) і ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Слідство розглядає дві версії причин пожежі: порушення правил протипожежної безпеки та загоряння електричних приладів. Підпал як причину трагедії слідчі відкинули.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники знайшли обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали і на місці пожежі, і в околицях табору, куди вона, ймовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Майже через тиждень начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області Сергій Шайхет повідомив, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковано останки всіх трьох дівчаток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА