11:10 28.09.2017

Із виділених 16 млн грн на військову базу в Калинівці, було освоєно лише 2 млн грн

2 хв читати
Із виділених 16 млн грн на військову базу в Калинівці, було освоєно лише 2 млн грн

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляє про дуже слабку інтенсивність освоєння коштів, виділених Кабінетом Міністрів на утримання військових складів у м. Калинівка Вінницької області, перед пожежею, що сталася там.

За його словами, після пожежі на військових складах у м. Балаклея Харківської області навесні 2017 року рішенням РНБО і Кабінету Міністрів із резервного фонду на рахунки військової бази в Калинівці було виділено понад 16 млн грн.

"Станом на день події (в Калинівці - ІФ) Кабінет Міністрів виділив саме для цієї бази через резервний фонд і Міністерство оборони понад 16 млн грн живими грошима, які перебували на рахунку військової частини, були спрямовані саме на заходи з підвищення захищеності небезпечних об'єктів зберігання бойового запасу Збройних Сил. Це дані саме щодо цієї бази військової частини №1119. Починаючи з квітня щомісяця ці гроші надходили. Найбільший транш коштів від Кабінету Міністрів через Міністерство оборони надійшов місяць тому в розмірі 11,5 млн грн. Наразі освоєно було лише 2 млн грн", - сказав А.Матіос на брифінгу в Одесі в четвер.

"Тобто інтенсивність використання коштів для забезпечення протипожежної (безпеки - ІФ), обвалкувальних огорож та інших заходів відбувалася дуже уповільненими темпами. Загалом на цю базу було виділено понад 25 млн грн тільки на цей рік", - додав він.

Головний військовий прокурор наголосив, що охороною об'єкта займалися літні люди, яким виплачувалася дуже низька зарплата, і в них була низька мотивація роботи. А.Матіос зазначив, що "за великого бажання" за виділені урядом кошти можна було не тільки значно збільшити зарплату охоронцям, а і змінити систему постів, і впорядкувати периметр бази, поставивши відповідні огорожі, щоб на її територію, принаймні, не заходили дикі тварини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА