13:57 28.09.2017

Суд випустив із-під варти на поруки нардепам виховательку дитячого табору "Вікторія" в Одесі

2 хв читати
Суд випустив із-під варти на поруки нардепам виховательку дитячого табору "Вікторія" в Одесі

Колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народним депутатам Мустафі Найєму та Григорію Шверку вихователя дитячого табору "Вікторія" Надію Янчик, яка числилася відповідальною за пожежну безпеку.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд ухвалив у четвер після того, як представник сторони обвинувачення пом'якшив вимоги щодо запобіжного заходу, запропонувавши призначити Н.Янчик домашній арешт.

Сама підозрювана стверджує, що звільнилася за два тижні до пожежі, внаслідок якої загинуло троє дівчаток. За її словами, керівництво табору начебто відмовилося приймати заяву про звільнення та віддати трудову книжку.

Н.Янчик обіймала посаду старшого вихователя і відповідала за пожежну безпеку в таборі "Вікторія" в Одесі, де в ніч на 16 вересня сталася велика пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток. Жінка є підозрюваною в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. У рамках цієї справи її заарештували на 60 діб.

При цьому начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін заявив, що Н.Янчик не є головною підозрюваною і її провина, швидше, формальна.

Водночас журналісти встановили, що за результатами перевірки стану пожежної безпеки в таборі в липні 2017 року рятувальники зобов'язали посадових осіб "Вікторії" здійснити низку протипожежних заходів, зокрема забезпечити роботу пожежної сигналізації, здійснити вогнезахисну обробку дерев'яних конструкцій корпусів тощо. З причини виявлених порушень Н.Янчик навіть була притягнута до адміністративної відповідальності. Проте вона лише заплатила штраф і не вжила жодних заходів.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали і на місці пожежі, і в околицях табору, куди вона, ймовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини. Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці у Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковано останки всіх трьох дівчаток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА