10:15 29.09.2017

До кінця року всі військові арсенали будуть обладнані системами раннього виявлення

2 хв читати
До кінця року всі військові арсенали будуть обладнані системами раннього виявлення

До кінця поточного року будуть проведені роботи з обладнання всіх військових арсеналів Міністерства оборони України системами раннього виявлення та боротьби з безпілотними літальними апаратами, повідомила прес-служба відомства.

"У найближчі дні (на військовому арсеналі біля Калинівки - ІФ) почнеться монтаж вежі, на яку буде встановлена система раннього виявлення, засоби боротьби з безпілотними літальними апаратами. Підготовчі роботи були проведені ще до настання надзвичайної ситуації", - цитує заяву начальника Озброєння Збройних сил України генерал-майора Миколи Шевцова сайт Міноборони в четвер увечері.

За його словами це перший арсенал, на якому впроваджується новітня система і до кінця року всі арсенали будуть обладнані засобами раннього виявлення.

Начальник Озброєння ЗСУ наголосив, що "протягом 2011-2012 року фінансування військової частини поблизу Калинівки практично не здійснювалося, а в 2012 році арсенал повинен був бути розформований. Таке рішення було прийнято колишнім керівництвом Збройних сил України, яке планувало частину боєприпасів, які тут зберігалися, продати, решту утилізувати, а залежі перемістити на інші місця зберігання".

Він уточнив, що протягом незалежності України питаннями зберігання боєзапасів, будівництвом складів і арсеналів, особливо ніхто не займався. В основному спрямованість була на продаж і утилізацію.

"Ця військова частина в 2012 році повинна була бути розформована. Але в 2015 році Начальник Генерального штабу ЗСУ прийняв рішення скасувати розформування цієї частини і почати її обладнання як арсеналу для зберігання боєприпасів. У 2014 році було виділено близько 625 тис. грн на підтримку першочергових заходів, які забезпечують безпеку арсеналу. у 2015 році - 760 тис. грн на обслуговування цього арсеналу. В 2016 році сюди було вже виділено 2 млн 275 тис. грн і в 2017-му - 25 млн грн, які було сплановано використовувати для забезпечення засобів раннього виявлення ", - зазначив М.Шевцов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА