18:26 29.09.2017

НАБУ продовжить участь у розслідуванні справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

2 хв читати
НАБУ продовжить участь у розслідуванні справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) нагадує, що частину матеріалів у справі так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів влітку було передано до Генеральної прокуратури, але Бюро має намір продовжити участь у досудовому розслідуванні цього провадження.

"У червні 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура прийняла рішення передати частину матеріалів розслідування провадження до департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури України як органу, який розслідує справи про узурпацію влади колишнім президентом України (позбавленим відповідного звання) та його поплічників. Наголошуємо, що НАБУ і далі спільно з департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюватиме досудове розслідування кримінального провадження щодо так званої чорної бухгалтерії", - йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Коментуючи інформацію про оголошення підозри колишньому народному депутатові від Партії регіонів і помічнику іншого нардепа від цієї ж політсили, в НАБУ також повідомили, що в цьому разі йдеться і про надання неправомірної вигоди (хабара) голові Центральної виборчої комісії.

"Підставою для повідомлень про підозру стали як матеріали досудового розслідування, передані від НАБУ до Генпрокуратури України раніше (наприклад, висновки почеркознавчих експертиз щодо достовірності понад 150 аркушів "чорної бухгалтерії"), так і докази й нововиявлені обставини, здобуті вже в процесі спільної роботи детективів Бюро та слідчих департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури", - наголошується в повідомленні Бюро.

Як повідомлялося, Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутату України і помічнику народного депутата, причетним до "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Цим особам повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (в редакції від 05.04.2001); ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 369 ККУ (в редакції від 07.04.2011); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368-2 ККУ (в редакції від 07.04.2011).

Генпрокуратура не вказала імен екс-нардепа та його помічника, яким повідомлено про підозру, проте, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про братів Євгена та Віталія Калюжних.

Пізніше інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що підозру було направлено письмово поштою, оскільки обидва підозрювані не перебувають в Україні.

Екс-депутат В.Калюжний перебуває в розшуку з 2015 року у справі про голосування за "диктаторські закони". Є.Калюжний був помічником регіонала Євгена Геллера у Верховній Раді VI та VII скликання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА