12:43 30.09.2017

До кінця року в Україні відбудеться ще кілька навчань бригад – Муженко

2 хв читати
До кінця року в Україні відбудеться ще кілька навчань бригад – Муженко

Після вересневих масштабних навчань в Україні відбудеться ще кілька навчань різних бригад, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

"Ми ще будемо проводити такі заходи і в жовтні... у нас плануються ще одні бригадні навчання з однією з бригад, потім, через певний час, ще з однією бригадою, і таким чином цей процес триватиме до кінця поточного року", – сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Муженко наголосив, що це планові заходи.

"Планові, але вони мають певне змістовне наповнення, зокрема, з урахуванням навчань "Захід-2017", про які багато говорили, і враховуючи потенційні загрози, що прогнозуються за їх підсумками", – розповів він.

Начальник Генштабу нагадав, що протягом усього вересня відбувався комплекс навчань, які проходили практично на всій території України.

"Вчилися воювати війська на 11 полігонах і окремих ділянках місцевості поза територіями полігонів. На першому етапі – в період з 1 до 10 вересня – відпрацьовувалися навчання з підрозділами матеріально-технічного забезпечення. В подальшому, з 12 до 15 вересня, ми проводили командно-штабні навчання органів військового управління із залученням військ. Брали участь близько 7 тис. військовослужбовців відповідних частин і підрозділів і близько 5 тис. оперативного складу в пунктах управління", – розповів він.

В.Муженко наголосив, що відпрацьовувались питання управління міжвидовими угрупованнями військ на потенційно небезпечних напрямках в різних регіонах країни: на півночі, північному сході, сході, південному сході, південному заході, тобто на узбережжі Чорного моря, в Бессарабії, а отже – практично на всій території України.

На практиці було виконано завдання з переміщення військ на великі відстані різними способами: своїм ходом, залізничним транспортом та автомобільним транспортом.

"Потім війська, як то кажуть, "з ходу" переходили до виконання широкого спектра завдань на своїх напрямках, як у наступі, так і в обороні. Особливу увагу ми приділяли відпрацюванню десантно-штурмових, рейдових завдань частинами Високомобільних десантних військ, зокрема десантуванню різними способами. Крім цього, наші механізовані підрозділи вели в одних місцях наступальні, в інших – оборонні дії в умовах постійно мінливої оперативної обстановки. Тобто війська робили все те, чого необхідно було навчитися для підняття свого рівня підготовки і напрацювання можливості Збройних сил адекватно реагувати на ті загрози, які на сьогодні існують і прогнозуються стосовно України", – поінформував В.Муженко.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна" у розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА