17:26 02.10.2017

Євро знижується до долара США після референдуму в Каталонії

2 хв читати
Євро знижується до долара США після референдуму в Каталонії

Курс американського долара підвищується відносно основних світових валют, тоді як євро падає після проведення референдуму про незалежність в іспанській Каталонії, повідомляє MarketWatch.

Євро торгується вдень близько $1,1755 проти $1,1814 на закриття попередньої сесії.

Курс єдиної європейської валюти перебуває зараз на позначці близько 132,37 єни порівняно з 132,93 єни днем раніше. Вартість долара становить 112,61 єни проти 112,51 єни у п'ятницю.

Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, підвищився на 0,39%. Індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, піднявся на 0,35%.

Влада Каталонії, на яку припадає 20% економіки Іспанії, поінформували, що, за попередніми підрахунками голосів, 90% каталонців, які узяли участь у недільному референдумі за відділення від Іспанії, проголосували за незалежність автономії, повідомило агентство Associated Press. Загалом у голосуванні узяли участь 2,26 млн виборців із загальної кількості 5,3 млн. Приблизно 8% проголосували за те, щоб Каталонія залишалася в складі Іспанії, решта бюлетенів виявилися порожніми.

При цьому прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що підсумків референдуму іспанський уряд не визнає, а його проведення було заблоковано Конституційним Судом країни.

"Ринок, швидше за все, швидко оговтається від іспанського струсу, зумовленого референдумом у Каталонії на вихідних, крім того, у четвер Європейський центральний банк публікує протокол останнього засідання, де можуть бути згадані негативні наслідки зростання євро", - вважає головний валютний аналітик Saxo Bank Джон Харді.

У п'ятницю президент США Дональд Трамп і міністр фінансів Стівен Мнучін провели зустріч із колишнім членом ради управляючих Федеральної резервної системи (ФРС) Кевіном Уоршем для обговорення можливості його призначення наступним головою Федрезерву. Термін повноважень чинного голови ФРС Джанет Єллен добігає кінця 3 лютого 2018 року. Багато експертів вважають К.Уорша, економіста Стенфордського університету, одним із голових кандидатів на посаду нового глави американського ЦБ.

"Долар отримав підтримку, оскільки Трамп у п'ятницю зустрівся з Кевіном Уорша, одним з найцікавіших кандидатів на посаду глави ФРС замість Єллен. Він вважається "яструбом", але важливіше інше: він політично підкований і гнучкий, здатний освіжити стиль управління в центробанку. Деякі відзначають, що його тесть тісно пов'язаний з Трампом, що може підвищити його шанси", - зазначає Дж.Харді.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА