10:11 03.10.2017

Автори криптовалюти Monaco спровокували зростання її курсу на 695% обіцянкою партнерства з Visa

2 хв читати
Автори криптовалюти Monaco спровокували зростання її курсу на 695% обіцянкою партнерства з Visa

Криптовалюта Monaco, автори якої пообіцяли інвесторам забезпечити її прив'язку до карт платіжної системи Visa, різко зросла з моменту ICO (Initial Coin Offering, первинне розміщення токенів), у якийсь момент підвищення її курсу сягало 695%.

Після ICO автори проекту випустили прес-реліз, у якому описувалися переваги криптовалютної карти Visa.

Проте ні на той момент, ні зараз будь-якої угоди між Monaco і Visa не існує, повідомляє агентство Bloomberg.

Наразі Monaco, зареєстрована як швейцарська компанія, працює з ліцензованим емітентом карт Visa - Wirecard AG, яка вивчає благонадійність Monaco, заявила представник компанії Леа Кадеменос.

Вона не зазначила, однак, яким чином рішення Monaco оголосити про неіснуючі відносини з Visa може позначитися на результатах проведеної Wirecard перевірки.

"Говорячи про минуле, нам, можливо, не варто згадувати назву Visa, - заявив в інтерв'ю Bloomberg головний виконавчий директор Monaco Technology Кріс Марсалек. - Було б розумніше залишити це до того моменту, коли все буде зроблено".

У прес-релізі, опублікованому 31 серпня, Monaco оголосила про запуск нового мобільного додатка, а також про плани випуску п'яти різних платіжних карт, причому згадок про Visa не було.

У цей день вартість криптовалюти впала на 29%.

Проте, з урахуванням всіх злетів і падінь, курс Monaco наразі втричі вищий, ніж у момент ICO, що відбувся 17 травня.

Угода з Visa означала б можливість прийому криптовалюти Monaco в 44 млн торгових точках по всьому світу. Однак для такої угоди існують серйозні перешкоди, зазначають експерти. Криптовалюта дає користувачам можливість укладання анонімних транзакцій, тоді як платіжні системи та фінансові інституції дотримуються правила ідентифікації клієнтів з метою запобігання відмиванню грошей і фінансуванню криміналу.

Капіталізація глобального ринку криптовалют, за даними coinmarketcap.com, у понеділок перевищила $148 млрд - це більше сукупної ринкової вартості таких компаній, як PayPal, Expedia, Zillow і Twitter, пише MarketWatch.

Капіталізація криптовалюти ефір (Etherium), що становить понад $28 млрд, перевищує ринкову вартість, наприклад, Expedia або Groupon.

Проте капіталізація Facebook все ще в 3,5 раза більша порівняно з ринком криптовалют.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА