12:38 10.10.2017

Куріння заборонять на двадцяти найпопулярніших пляжах Таїланду

2 хв читати
Куріння заборонять на двадцяти найпопулярніших пляжах Таїланду

На двадцяти найпопулярніших пляжах Таїланду впроваджується заборона на куріння сигарет, повідомляє у вівторок газета Bangkok Post.

Мета заборони - очистити пляжі від величезної кількості недопалків, які під кінець дня килимом вкривають пісок. Як показало обстеження, проведене департаментом морських і прибережних ресурсів морського біологічного центру Пхукету, на кожному квадратному метрі пляжу валяється по недопалку, а на площі у 2,5 кв. км їх понад 100. Недопалки становлять близько третини всього сміття, зібраного на пляжах.

У департаменті також зазначають, що недопалки, які щодня викидаються на дороги Пхукету, засмічують систему зливової каналізації, створюючи проблеми під час повеней.

Заборона стосуватиметься пляжів Мае Пім у Районгу, Лаем Сінг у Чантабурі, Банг Саен, Паттайя і Ко Сі Чанг в Чонбурі, Ча-Ам у Пхетчабурі, Хуа Хін у Кірі Кан, Патонг на Пхукеті, Ко Самуї в Сурат Тхані та інші.

За даними газети, інші популярні пляжі Таїланду також увійдуть до списку пізніше.

Максимальним покаранням за порушення заборони буде рік тюремного ув'язнення і/або штраф до 100 тис. бат (майже $3 тис.).

"Туристам доведеться кидати недопалки в спеціальні контейнери до того, як вони входять на пляжі. Закурювати на пляжах тепер не вийде, адже це завжди закінчується кинутими на пісок недопалками", - сказав директор департаменту Джатупон Буріспат. Наступною проблемою, яку треба буде розв'язати департаменту, за його словами, стане викидання недопалків у море з прогулянкових човнів і катерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА