13:26 10.10.2017

"Укравтодор" планує з’єднати автобаном Львів та Будапешт

2 хв читати
"Укравтодор" планує з’єднати автобаном Львів та Будапешт

 Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") має намір реалізувати проект нового автобана Львів-Будапешт через КПП "Дийда".

Як повідомила прес-служба агентства, у рамках реалізації цього проекту "Укравтодор" спільно зі Світовим банком розпочали підготовку pre-feasibility study проекту будівництва (реконструкції) дороги I категорії Львів-Мукачево.

Як зазначає "Укравтодор", ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів до країни Східної та Південної Європи і транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Прибалтики до країн Східної та Південної Європи, а також забезпечить стале сполучення Закарпаття з іншими регіонами України.

Наразі дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а отже, проїзд нею займає близько трьох з половиною годин. Новий автобан скоротить час у дорозі до двох годин.

Підготовка pre-feasibility study проекту передбачає розробку оптимальної концепції нового маршруту із пропозиціями щодо реконструкції наявних ділянок дороги та/або будівництва нових, а також визначення вартості проекту відповідно до обраної концепції.

Нова автомагістраль поєднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Н’їредьгаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

"Укравтодор" нагадує, що цього року розпочато проектування нової автомобільної дороги I категорії від міста Мукачево до КПП "Дийда". Ця ділянка дороги має спростити транспортне сполучення між Україною та Угорщиною, а також зняти навантаження з контрольно-пропускного пункту "Чоп-Захонь", на який наразі припадає основна частина вантажних автомобільних перевезень.

У перспективі новий автобан Львів-Мукачево буде поєднуватися зі словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв'язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА