07:22 11.10.2017

Суд обрав як запобіжний захід екс-віце-меру Одеси Цвірінько, що проходить у справі про пожежу в таборі "Вікторія" особисте зобов'язання

2 хв читати
Суд обрав як запобіжний захід екс-віце-меру Одеси Цвірінько, що проходить у справі про пожежу в таборі "Вікторія" особисте зобов'язання

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання колишньому заступнику міського голови Одеси, яку підозрюють у службовій недбалості, що спричинила загибель дітей в таборі "Вікторія" (ч. 2 ст. 367 КК України).
Як повідомила прес-служба прокуратури Одеської області, наглядове відомство клопотало про поміщення колишньої чиновниці під цілодобовий домашній арешт. Після рішення суду першої інстанції в прокуратурі вивчають можливість оскарження цього рішення в апеляційному порядку.
Як повідомлялося, на початку жовтня слідчі прокуратури Одеської області вручили повідомлення про підозру колишньому віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько в рамках розслідування обставин пожежі в дитячому таборі "Вікторія", в результаті якого загинуло троє дітей.
Раніше мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про звільнення віце-мера з гуманітарних питань З.Цвірінько після пожежі в таборі "Вікторія". У документі, підписаному 19 вересня 2017 року, зазначено, що чиновницю звільнили з посади за власним бажанням "у зв'язку з виходом на пенсію".
Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини.
Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.
Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковані останки всіх трьох дівчаток.
В рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі і загибелі дітей підозри вже були пред'явлені директору табору Петросу Саркисяну (наразі він заарештований) і відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народних депутатів Мустафи Найєма і Григорія Шверка).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА