08:08 11.10.2017

Роботи на Поштовій площі тривають за графіком будівництва і не несуть загрози археологічним розкопкам

2 хв читати
Роботи на Поштовій площі тривають за графіком будівництва і не несуть загрози археологічним розкопкам

 Будівельні роботи на Поштовій площі в Києві ведуться згідно з графіком і не несуть загрози археологічним розкопкам, повідомили в Київській міській державній адміністрації.
"Роботи над створенням музею на Поштовій площі і друга черга будівництва в складі проекту реконструкції транспортної розв'язки на Поштовій площі тривають за графіком будівництва з дотриманням всіх будівельних норм і ГОСТів", - цитують слова заступника голови КМДА Олександра Спасибко на сайті мерії у вівторок.
"Роботи по збереженню, дослідженню, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII століть здійснюються за планом. Приступили до підготовчих робіт по влаштуванню плити перекриття на позначці 100,13, яка забезпечує жорсткість і стійкість конструкцій об'єкта. Роботи виконуються методом" up-down ". Зараз ведуться археологічні розкопки на позначці 100,13, як і передбачено проектом", - додав заступник голови мерії.
Він також зазначив, що існують тактичні питання щодо дотримання відповідного балансу між будівельними і археологічними роботами, метою яких є збереження культурної спадщини.
"Ці питання вирішуються в робочому порядку. Замовник робіт і інвестор спільно напрацьовують технічні рішення, які забезпечать повноцінне проведення археологічних досліджень. Роботи з влаштування плити перекриття жодним чином не заважають проводити розкопки", - підкреслив заступник голови КМДА.
Він також повідомив, що роботи з будівництва об'єкта багатофункціонального призначення на Поштовій площі ведуться за проектом, розробленим на замовлення інвестора ТОВ "Хенсфорд-Україна" генеральною проектною організацією ТОВ "Проектні системи ЛТД" при безпосередній участі ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" , з дотриманням всіх будівельних норм і ГОСТів.
На замовлення інвестора ТОВ "Хенсфорд-Україна" генеральною проектною організацією ведеться авторський нагляд за дотриманням проектних рішень при будівництві.
Відзначається, що при виконанні робіт ведеться моніторинг за станом прилеглих до будівництва об'єкта споруд геодезистами ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".
"За інформацією інституту, моніторинг показує, що об'єкт знаходиться в належному технічному стані", - підкреслив О.Спасибко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА