12:09 11.10.2017

Біля Кабміну відбувається акція протесту проти скасування мораторію на продаж землі

2 хв читати
Біля Кабміну відбувається акція протесту проти скасування мораторію на продаж землі

Близько 1 тис. активістів організації "Профспілковий наступ" під будівлею Кабінету Міністрів у Києві протестують проти зняття мораторію на продаж українських земель сільськогосподарського призначення.

Як повідомляє в середу прес-служба Федерації незалежних профспілок України, учасники акції біля Будинку уряду "нагодували" землею картонну фігуру прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Сьогодні наші активісти дали Гройсману поїсти землі, правда, поки тільки картонному. Ця земля, яку ми сьогодні привезли міністрам, - найбільше багатство країни. Нехай хоч подивляться на неї, тому що рішення вони приймають у своїх кабінетах, а не в селах разом з людьми. Ми вимагаємо продовжити мораторій на продаж землі", - заявив голова організації Сергій Павленко.

Протестувальники тримають у руках плакати "Олігархів - у землю, а не землю олігархам!", "Продати землю іноземцю - продати Батьківщину", "Борися за свою землю" та інші.

Мітингувальники також виступають за звільнення нинішнього керівника Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) Олега Цвяха.

"В.о. голови Держгеокадастра Олег Цвях - це людина Гройсмана, він не робить нічого для того, щоб кадастр запрацював. Іноземці та українські агробарони вже чекають, щоб за безцінь скупити нашу землю. Сьогодні ніхто не знає, скільки коштує сотка землі, наприклад в Чернігівській і Рівненській областях. Як формувати ціну, що враховувати? Тому Україну просто банально шантажують кредитами, щоб забрати землю за безцінь", - переконаний С.Павленко.

Тому представники профспілок вимагали під Кабміном провести повну інвентаризацію земельних ресурсів країни.

"Рішення про ресурси повинні ухвалювати місцеві ради, а не корумповані столичні чиновники!" - резюмували учасники акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА