20:35 11.10.2017

Автор антиукраїнських написів на будівлі українського консульства в  Жешуві затриманий

2 хв читати
Автор антиукраїнських написів на будівлі українського консульства в  Жешуві затриманий

Чоловік, який зробив антиукраїнські написи на стіні будівлі почесного консульства України в Жешуві (Польща), був затриманий в п'ятницю, 6 жовтня, йому було пред'явлено обвинувачення, після чого він був відпущений додому, повідомляє місцеве видання "Rzeszów News" .
"35-річному жешувцю було пред'явлено обвинувачення в публічному заклику до ненависті за національною ознакою. Це злочин, який карається позбавленням волі на строк до двох років. Чоловік після співбесіди був відпущений додому, прокуратура до нього не застосувала ніякі превентивні заходи. Затримати Матеуша Ц. поліції допомогла наглядова камера, яка зафіксувала, як чоловік в суботу 30 вересня малював образливі написи на будівлі Почесного консульства України по вул.Мохнацого в Жешуві ", - повідомляє видання.
Затриманий уже зізнався в тому, що написи зробив саме він.
"Чоловік пояснив, заявив про готовність понести покарання. Воно буде визначено в ході розгляду. Чому чоловік зробив такі написи? Він заявив про емоційні мотиви, скеровані рефлексіями щодо польсько-українських відносин, особливо з часів Другої Світової війни", - повідомив виданню заступник голови районної прокуратури з переслідування злочинів на ґрунті расизму і ксенофобії в Жешуві Петро Павлик.
Прокуратура вивчає питання, чи слід затриманому інкримінувати  матеріальну шкоду. Все залежить від оцінки втрат, відзначає видання.
Як повідомлялося, написи червоною фарбою на одній зі стін українського консульства в Жешуві з'явилися в другій половині дня в суботу, 30 вересня. Зокрема, написано "Ukraina = OUN - UPA, Waffen SS Galitzien", також зображені малюнки шибениць зі свастикою і німецьке слово Raus (Геть). Про інцидент одразу повідомили співробітнику представництва, який викликав поліцію. Польські правоохоронці розпочали слідство за статтею "підбурювання до ненависті".
Консульство України в Жешуві тимчасово не працювало з 19 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА