17:47 12.10.2017

Влада Туреччини ввела жорстку систему контролю за дотриманням суднами обмежень на заходження до порту Криму

3 хв читати
Влада Туреччини ввела жорстку систему контролю за дотриманням суднами обмежень на заходження до порту Криму

Керівництво Палати судноплавства торгово-промислової палати Туреччини направило всім суб'єктам морських перевезень і портового бізнесу циркулярного листа, в якому йдеться про необхідність вжити заходів у рамках посилення контролю за дотриманням суднами обмежень на взаємодію з портами Криму.

"Турецьким портам, морським агентам, операторам і судновласникам офіційно повідомляється про те, що "судна, що прибувають з регіону Криму та його портів, не пропускають до нашої країни (Туреччини), а дозвіл на відплиття з портів цього регіону не надається". Крім того, вводиться жорстка система контролю", - написала в четвер у своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

Вона поінформувала, що в розісланому 6 жовтня Палатою судноплавства ТПП Туреччини листі йдеться про необхідність "вжити заходів з урахуванням зовнішньої політики нашої країни (Туреччини - ІФ), пов'язаної з обмеженнями, накладеними на заходи суден в порти Криму". При цьому обов'язок здійснення контролю і супроводу покладено персонально на керівництво кожного турецького порту.

"Контроль забезпечується шляхом запиту від судів документів про вихід з останнього порту, а також записів бортового журналу щодо виходу з останнього порту, для супроводу суб'єкта при повідомленні керівництвом портів про прибуття суден з чорноморських портів, а також проводиться контроль з використанням всіх доступних систем і відкритих ресурсів (AIS і т.п.) для перевірки того факту, що кораблі прибули із зазначених портів ", - цитує Л.Сарган циркулярний лист.

Більш того, додала прес-секретар генпрокурора України, керівництво турецького порту повинно буде отримати письмове зобов'язання в формі: "Цим ми заявляємо і підтверджуємо, що останньою крапкою відбуття цього судна, яке звертається в наш порт, не є кримський порт, воно не йде з цього порту в кримські, ніякі дії не відбуваються щодо мита, портових і торгових документів, що мають на собі позначку "Крим"... У разі встановлення протилежного факту щодо чогось зазначеного вище, всі портові витрати і юридична відповідальність лягає на наш орган".

За словами Л.Сарган, введення такої процедури є наслідком поширеної практики, коли судна-порушники останнім часом масово вказують турецьким морським і портовим органам неправдиву інформацію про порти призначення.

Вона також додала, що в розісланому турецьким морським і портовим органам документі окремо наголошується, що "ці дії застосовуватися у повному обсязі й без винятків, незважаючи на власника, прапори судів і те, чи є вони завантаженими".

"За умови виконання цього розпорядження, турецькі портові органи можуть впливати на всі без винятку судна, що прямують через протоку Босфор", - написала Л.Сарган.

Вона зазначила, що цей документ був розісланий за результатами візиту Ю.Луценка в Анкару наприкінці вересня, коли він провів низку офіційних зустрічей, зокрема в Міністерстві юстиції Туреччини, а також зустрівся з головним прокурором Анкари. Тоді сторони обговорювали правову взаємодію і співпрацю щодо запобігання та припинення постійних порушень Росією норм міжнародного морського права, а також незаконні морські зв'язки з окупованих Кримом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА