20:48 12.10.2017

Суд відправив під домашній арешт заступника міністра Павловського

3 хв читати
Суд відправив під домашній арешт заступника міністра Павловського

Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення озвучила суддя Владлена Лазаренко на засіданні в четвер увечері.

Також суд зобов'язав заступник міністра не спілкуватися з іншими фігурантами справи і носити електронний браслет.

При цьому В.Лазаренко уточнила, що домашній арешт І.Павловського має відбувати за місцем реєстрації - у Житомирі.

У коментарі журналістам після закінчення засідання прокурор у справі Максим Грищук сказав, що рішення про подачу апеляції на цей вирок буде ухвалене після отримання повного рішення суду.

"З приводу апеляції ми ще не знаємо. Спочатку отримаємо повне рішення суду, а потім будемо вирішувати, чи оскаржувати це рішення", - сказав він.

У свою чергу, один з чотирьох адвокатів І.Павловського Ростислав Кравець зазначив, що частково задоволений цим рішенням суду.

"Я в принципі задоволений тим, що суд визначив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який мій підзахисний буде відбувати в Житомирі, оскільки коштів на таку заставу (прокуратура просила суд обрати запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю застави в розмірі 75 млн грн - ІФ) немає. Але, як я і підкреслював, мій підзахисний не винен в інкримінованих злочинах ", - сказав Р.Кравець.

Як повідомлялося, в середу детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України і директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів під час закупівлі палива для оборонного відомства.

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого палива. За результатами торгів 26 квітня 2016 року Комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 і 18 травня 2016 року між Міністерством та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання для державних потреб палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн.

Як повідомлялося, в середу детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України І.Павловського і директора департаменту держзакупівель і поставок матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів під час закупівлі палива для оборонного відомства.

У четвер у САП назвали ще двох осіб, повідомлених про підозру у справі про розтрату посадовцями Міноборони державних коштів - співробітник одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і співробітник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА