20:22 12.10.2017

Адвокат Марківа  в Україні зібрав свідчення, які допоможуть довести невинуватість його підзахисного в італійському суді

3 хв читати
Адвокат Марківа  в Україні зібрав свідчення, які допоможуть довести невинуватість його підзахисного в італійському суді

Адвокат заарештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа Раффаеллі Делла Валле (Raffaelle Della Valle) під час візиту в Україну зібрав свідчення нацгвардейців, які допоможуть спростувати звинувачення проти його підзахисного
Як повідомляє в четвер департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України, Р.Делла Валле під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим повідомив, що особисто відвідав місце події в Слов'янську (Донецька область), де він побачив як саме розташовувалися позиції батальйону Нацгвардії ім. Кульчицького на горі Карачун, а також місце, де загинули журналісти.
Адвокат також зумів зібрати цінні свідчення військовослужбовців НГУ, які в той час перебували на позиціях разом з В.Марківим.
"Я з самого початку був упевнений в тому, що Віталій не винен, а тепер, повертаючись до Мілана, я ще більше переконаний, що нам вдасться спростувати необгрунтовані звинувачення проти мого підзахисного", - заявив адвокат.
Він висловив упевненість, що зібрана під час цієї подорожі і належним чином задокументована доказова база буде долучена до інших показань у рамках попереднього розслідування, яке добігає кінця, і незабаром розпочнеться судове слухання справи.
"Я переконаний, що Віталій незабаром буде звільнений і зможе повернутися в Україну", - зазначив Р. Делла Валле.
У свою чергу А.Аваков подякував за візит адвоката в Україну з метою збору додаткових свідчень, щоб довести невинуватість В.Марківа під час судового розгляду справи.
"МВС готове до плідної співпраці зі слідством, і ми не залишимо нашого солдата", - сказав міністр.
А.Аваков зазначив, що зібрані адвокатом докази підтверджують необгрунтованість обвинувачення.
Як повідомлялось, 30 червня 2017 року в  Італії був затриманий український військовослужбовець В.Марків за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу м.Слов'янська Донецької області в травні 2014 року. Українець знаходиться в італійському м.Павіа.
4 липня відбулося засідання суду у його справі, проте, як повідомив Департамент консульської служби МЗС України, суд не розглядав справу по суті і не приймав рішення про зміну запобіжного заходу. В той же день співробітники Генерального консульства України в Мілані відвідали В.Марківа.
У свою чергу в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що українську сторону не пустили  на засідання суду в Італії 4 липня. За інформацією МВС, В.Марківу повинні були призначити нового адвоката, потрібний був час для допуску захисника до справи.
За інформацією ЗМІ, прокуратура м.Павія розпочала кримінальне провадження щодо обставин загибелі в 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів за інформацією французького журналіста. В рамках цього виробництва французький журналіст вказав на те, що смерть вищевказаних журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом Нацгвардії, в якому проходив службу затриманий В.Марків. Окрім того, в рамках свідоцтв французький журналіст надав відеоряд. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.
У свою чергу заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що італійський фотожурналіст А.Роккеллі був убитий, перебуваючи на непідконтрольній українській владі на той момент території між позиціями збройних формувань і терористичних угруповань. При цьому він відвідав т.зв. "сіру зону" без узгодження з офіційною владою України. Заступник генпрокурора розповів, що українське слідство не встановило осіб, які могли б бути причетні до загибелі А.Роккеллі. При цьому українська сторона не отримувала від італійських правоохоронців клопотань про міжнародну правову допомогу у справі про вбивство А.Роккеллі. Генеральна прокуратура також не отримувала запитів від італійської сторони на проведення слідчих дій на території України.
Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м.Павіа з клопотанням про надання інформації про підстави та обставини. МВС України висловлювало стурбованість затриманням і арештом в Італії В.Марківа, який поїхав до Італії під час планової відпустки.
Адвокат В.Марківа Р.Делла Валле запропонував прокурорам і представникам італійської поліції спільно виїхати в Україну для проведення серії експертиз на горі Карачун Донецької області.
Як повідомляють ЗМІ з посиланням на адвоката українського військового, розгляд судової справи В.Марківа продовжиться у вересні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА