07:57 13.10.2017

Українські та білоруські прикордонники затримали 47 порушників держкордону в місцях збору диких ягід

2 хв читати
Українські та білоруські прикордонники затримали 47 порушників держкордону в місцях збору диких ягід

Співробітники Державної прикордонної служби України з 1 липня нинішнього року під час збору місцевими жителями диких ягід на кордоні з Білоруссю повернули до державного кордону більше 1 тисячі чоловік, в тому числі понад 200 дітей.
Як повідомляє в четвер прес-служба Держприкордонслужби України, в цілому українські і білоруські прикордонники затримали 47 порушників державного кордону, їх притягнули до відповідальності.
Державна прикордонна служба України закликає жителів прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області в трьох тимчасових місцях "Познань", "Березове" і "Дроздинь" дотримуватися прикордонного законодавства під час збору дикоросів на території білоруського заповідника "Ольманські болота".
"Перетин державного кордону України в цих місцях пропуску місцеві жителі можуть здійснювати щодня з 8.00 до 20.00 тільки в пішому порядку або на велосипедах до 15 листопада цього року. На інших ділянках відповідальності Луцького загону громадяни України можуть перетнути державний кордон, в тому числі з метою збору дикоросів, тільки в установленому порядку, в пунктах пропуску через державний кордон України ", - інформує прес-служба Держприкордонслужби України.
В прикордонному відомстві зазначили, що через неуважність або свідомо (скорочуючи шлях) збирачі дикоросів можуть незаконно потрапити на територію сусідньої Білорусі.
Прикордонні служби України та Білорусі нагадують: "Під час збору дикоросів забороняється розводити багаття, здійснювати вирубку чагарників і лісу, встановлювати табори і тимчасові укриття, а також залишати побутове сміття. Громадяни, які не виконуватимуть зазначені вимоги або будуть займатися іншою діяльністю, крім збору дикоросів, будуть залучатися до відповідальності відповідно до чинного законодавства, як України, так і Республіки Білорусь ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА