19:03 13.10.2017

Громадянство Вануату можна купити за біткоїни

2 хв читати
Громадянство Вануату можна купити за біткоїни

Уряд Вануату став першим у світі, який оголосив про намір приймати біткоїни для оплати громадянства країни, повідомляє RTTNews.

Вартість так званого інвестиційного громадянства становить $200 тис., що за поточним курсом менше 35 біткоїнів.

Громадянство Вануату дає право на безвізовий в'їзд до 116 держав, зокрема більшість країн Європи. За цим показником Вануату посідає 34-у сходинку в рейтингу Passport Index компанії Arton Capital, тоді як Росія, наприклад, перебуває на 40-й позиції (108 країн). На першому місці розташовані Німеччина і Сінгапур, паспорти яких дозволяють в'їжджати без віз до 158 держав.

Крім того, на Вануату немає прибуткового податку і податку на спадщину, а також діє нульова ставка податку на прибуток підприємств. У країні навіть не прийнято залишати чайові, попереджає Туристична служба Вануату.

Однак життя в тропіках супроводжується ризиками. На початку жовтня жителі північного острова Оба (Амба) мали евакуюватися через виверження вулкана Манар-ВУІ.

Республіка Вануату - держава в Меланезії, розташована на 83 островах архіпелагу Нові Гебріди в південній частині Тихого океану. Чисельність населення в 2016 році перевищувала 277,5 тис. осіб. Тривалість польоту від австралійського Сіднея до єдиного міжнародного аеропорту країни Бауерфілд становить близько 3,5 години.

Британський аналітичний центр New Economics Foundation називає Вануату четвертої найщасливішою країною в світі. У 2006 році, коли цей рейтинг був опублікований вперше, Вануату посідало в ньому перше місце.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА