20:39 13.10.2017

Колишній міністр культури Франції стала новим гендиректором ЮНЕСКО

1 хв читати
Колишній міністр культури Франції стала новим гендиректором ЮНЕСКО

Француженка Одрі Азуоле в п'ятницю обрана генеральним директором ЮНЕСКО, повідомляється на сторінці цієї організації в твіттері.

Вона отримала 30 голосів в останньому турі голосування, чого було достатньо для обрання. Азулен - колишній міністр культури і комунікацій Франції.

Перший тур виборів глави ЮНЕСКО відбувся на початку тижня в Парижі. Жоден з кандидатів не здобув абсолютної більшості голосів. На пост глави організації крім Азуоле претендували: глава національної комісії В'єтнаму у справах ЮНЕСКО Суан Шон Фам, колишній міністр з питань сім'ї та суспільства Єгипту Мушір Хаттаб, дипломат з Катару Хамад ібн Абдул-Азіз Аль-Кавара, заступник генерального директора ЮНЕСКО Цянь Тан, що представляє Китай, радник мінкультури Лівану Віра Ель-Хурі Лакей.

ЮНЕСКО - спеціалізована установа ООН з питань освіти, науки і культури.

Цілі, декларовані організацією, - сприяння зміцненню миру і безпеки за рахунок розширення співробітництва держав і народів в області освіти, науки і культури; забезпечення справедливості і дотримання законності, загальної поваги прав і основних свобод людини, проголошених у Статуті ООН, для всіх народів, незалежно від раси, статі, мови, орієнтації або релігії.

Організація була створена 16 листопада 1945 року, і її штаб-квартира розташовується в Парижі. В організації налічується 195 держав-членів, 2 держави-спостерігача і 10 асоційованих членів - територій, що не несуть відповідальність за зовнішню політику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА