08:17 15.10.2017

Екс-прем'єр Франції розповів про наслідки відокремлення Каталонії на єдність Європи

2 хв читати
Екс-прем'єр Франції розповів про наслідки відокремлення Каталонії на єдність Європи

Відокремлення Каталонії від Іспанії обернеться для регіону не тільки "економічною катастрофою", але і може зруйнувати Європу, вважає екс-прем'єр Франції  і уродженець Барселони Мануель Вальс.

"Необхідно попередити каталонських лідерів і самих каталонців: відокремлення від Іспанії означає вихід з Європейського союзу і з зони євро. Це обернеться економічною катастрофою, яка вже почалася разом із закриттям представництв деяких компаній", - написав Вальс у своїй авторській статті для тижневика Journal du Dimanche .

На думку французького екс-прем'єра, відокремлення Каталонії суперечить історії та ідентичності народу цього регіону і може привести до розпаду не тільки Іспанії, але і всієї Європи.

"Цей шлях означає руйнування Іспанії, руйнування Європи. Це суперечить історії та ідентичності Каталонії. Сила цього регіону, його культури і економіки полягає в тому, що він є одночасно каталонським, іспанським та європейським. Якщо ви заберете один з цих елементів, ви втратите частину ідентичності ", - уклав Вальс.

Політик також закликав владу Каталонії "поважати Іспанію" і "допомагати її уряду".

Конституційний суд Іспанії заморозив проведення каталонського референдуму ще до його початку. Проте, виступаючи 10 жовтня в парламенті з результатами референдуму, глава женералітета (уряд Каталонії) Карлес Пучдемон заявив, що підсумки голосування 1 жовтня дають право оголосити про створення незалежної держави, однак запропонував парламенту призупинити проголошення незалежності на кілька тижнів, щоб почати діалог з іспанською владою.

У той же день Пучдемон, а також інші прихильники незалежності Каталонії, в тому числі частина парламентаріїв, підписали декларацію про незалежність, яка наразі не має ніякої юридичної сили.

Рада міністрів Іспанії 11 жовтня направила запит владі Каталонії з вимогою пояснити, чи проголосили вони незалежність. Пучдемон повинен відповісти до понеділка. Якщо відповіді не буде, або вона не влаштує іспанську владу, то в четвер уряд задіятиме 155-ту статтю конституції, яка дозволяє обмежити самоврядування в автономній спільноті

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА