09:50 17.10.2017

Мітингувальники збираються біля ВР, урядовий квартал оточили правоохоронці

2 хв читати
Мітингувальники збираються біля ВР, урядовий квартал оточили правоохоронці

Близько чотирьохсот людей зібралися біля будівлі Верховної Ради, де планується проведення мітингів різними політичними силами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники анонсованих мітингів розташувалися на площі Конституції перед парламентом відповідно до своїх політичних сил і організацій, які представляють. Зокрема, станом на 9.30 вівторка найчисленніша група - прихильники "Батьківщини". Також присутні активісти "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, "Руху нових сил" Михеіла Саакашвілі, кілька людей тримають прапори об'єднання "Самопоміч".

Також на площі Конституції представники "Національного корпусу" монтують сцену.

Неподалік площі Конституції на вул. Грушевського перебувають кілька десятків вкладників банку "Михайлівський" із відповідною символікою.

Співробітники правоохоронних органів перекрили рух транспорту на вул. Грушевського, а в районі готелю "Київ" встановили рамки металодетекторів. Також у всьому урядовому кварталі спостерігається значна кількість правоохоронців.

За периметром площі Конституції з боку Маріїнського парку встановлено сітчасті загородження, з обох боків яких стоять ланцюги правоохоронців.

Біля самої будівлі парламенту розташований кордон із близько трьохсот сотень правоохоронців, які стоять у шість шеренг, перші три з яких - співробітники Нацполіції з шоломами, кийками та щитами.

У центрі частково перекрито вул. Грушевського, Інститутську, Липську, повністю перекрито вул. Лютеранську, Круглоуніверситетську, Городецького, Шовковичну. На вул. Грушевського, зокрема в районі Будинку уряду, дорогу перекрито переносною металевою огорожею в зріст людини. На під'їзді до вул. Городецького з Європейської площі перевіряють автомобілі.

Раніше Громадський рух "ЧЕСНО" поширив заклик до Служби безпеки України та Національної поліції України "вжити всіх можливих заходів для гарантування безпеки громадян, які беруть участь у масових заходах".

Відповідно до підписаного 6 жовтня Меморандуму про спільні дії учасників акції за Велику політичну реформу, масова акція 17 жовтня матиме мирний, ненасильницький характер, наголосили в "ЧЕСНО".

Проведення такої акції, як заявлено в меморандумі, - вимушений крок з боку активістів, оскільки за три роки перебування при владі президент і парламент практично не реформували політичну систему країни, не виконали своїх передвиборчих гасел.

Активісти й політичні сили мають намір вимагати від влади невідкладно змінити виборчу систему на пропорційну з відкритими регіональними списками (законопроект 1068-2); створити незалежний антикорупційний суд (законопроект 6011); скасувати депутатську недоторканність (законопроект 6773).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА