15:38 18.10.2017

Абітурієнти зможуть у 2018 році подавати 7 заяв до вишів 12-26 липня

2 хв читати
Абітурієнти зможуть у 2018 році подавати 7 заяв до вишів 12-26 липня

 Міністерство освіти і науки України встановило, що подання абітурієнтами заяв до вищих навчальних закладів у 2018 році відбуватиметься з 12 по 26 липня на підставі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а абітурієнти зможуть подати максимум сім заяв до чотирьох вишів.

Ця норма передбачена затвердженими Міносвіти правилами вступу до вищих навчальних закладів у 2018 році.

"Прийом заяв і документів розпочнеться 12 липня, особи, які вступатимуть до закладів вищої освіти на підставі співбесід, вступних іспитів або творчих конкурсів зможуть подавати заяви до 20 липня, абітурієнти, які вступатимуть лише на підставі сертифікатів ЗНО, - до 26 липня", - сказав директор департаменту вищої освіти Міносвіти Олег Шаров на брифінгу в Києві в середу.

Він зазначив, що реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів і завантаження до них необхідних документів розпочнеться 2 липня і завершиться о 18:00 25 липня.

Директор департаменту повідомив, що творчі конкурси у вишах будуть проводиться в кілька сесій із 14 по 26 липня, а вступні іспити - 21-26 липня, співбесіди - 21-23 липня.

"Ключове завдання для вищих навчальних закладів - до кінця календарного року, 31 грудня, розробити й оприлюднити правила прийому", - сказав директор департаменту вищої освіти Міносвіти.

За словами О.Шарова, знаючи правила вступу, абітурієнти зможуть правильно визначити предмети ЗНО, які їм потрібні для вступу на ту чи ту спеціальність до різних навчальних закладів.

У 2018 році запроваджується нова форма вступного іспиту як творчий залік, який виші зможуть проводити з лютого до 26 липня 2018 року.

О.Шаров наголосив, що в 2018 році абітурієнти зможуть подавати для вступу до вишів сертифікати ЗНО 2018, 2017 та 2016 року.

Ця норма поширюється на всі предмети, окрім іноземних мов, оскільки в 2018 році планується зміна умов проведення ЗНО з іноземних мов.

Заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич на брифінгу повідомив, що в 2018 році буде зменшено кількість заяв, які можуть подавати абітурієнти із дев’яти до семи, проте збережено максимальну кількість вишів, до яких такі заяви можна подавати, - до чотирьох.

За його словами, кількість заяв було зменшено на прохання вишів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА