15:04 18.10.2017

У МВС називають маячнею заяви про начебто підготовку замаху на Льовочкіна

3 хв читати
У МВС називають маячнею заяви про начебто підготовку замаху на Льовочкіна

У Міністерстві внутрішніх справ України спростували заяви про начебто планований замах за участю правоохоронців на народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна.

"Звинувачення в підготовці замаху - це маячня політичних посіпак екс-президента-зрадника Януковича, які, відчуваючи неминучу відповідальність за скоєні проти народу України злочини, намагаються виправдатися в очах суспільства і заради цього створюють спотворену інформаційну картину у своїх підконтрольних медіа, придбаних на вкрадені гроші", - повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Раніше в середу прес-служба нардепа оприлюднила заяву, в якій, зокрема, зазначено, що працівники поліції стежать за С.Льовочкіним, також є інформація про планований замах на нього: "За Сергієм Льовочкіним співробітниками поліції перманентно ведеться незаконне стеження; його сім'я, включаючи неповнолітніх дітей, незаконно переслідується в рамках сфабрикованих на замовлення нинішнього керівництва МВС кримінальних справ. На адресу Сергія Льовочкіна звучать погрози фізичного усунення, які лунають із боку керівництва МВС. Так, нещодавно ми отримали інформацію про замах на опозиційного політика, який планувався за їх участю".

Департамент комунікацій МВС України 17 жовтня поінформував про те, що заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України підполковник поліції Дмитро Бут подав судовий позов проти телеканалу "Інтер" зі звинуваченням акціонерів, зокрема С.Льовочкіна та народного депутата Сергія Капліна, в тому, що вони ведуть брудну медіакампанію проти Д.Бута та членів його сім'ї.

За словами Д.Бута, причиною інформаційної атаки стосовно нього є активна робота слідчої групи із розслідування кримінального провадження за фактом фінансування тероризму і підроблення документів за ч. 3 ст. 258-5 та ч. 1 ст. 358 КК України. Відомості про це внесено 22 січня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №42015000000000056. У червні 2017 року Генеральна прокуратура України визначила підслідність цього кримінального провадження ГСУ Нацполіції.

"Під час розслідування встановлено, що Льовочкін С.В. та Фірташ Д.В., яким підконтрольне GDF MEDIA LIMITED, у 2015 році здійснили перерахування $100 млн на користь ВАТ "Первый канал" (Російська Федерація) як оплату за удаваний правочин з придбання 29% акцій ЗАТ "Телеканал Інтер". В подальшому частину акцій ПрАТ "Телеканал Інтер" було виведено на зареєстровану на території Республіки Кіпр компанію OSKARO INVESTMENTS LIMITED, 100% акцій якої належить Льовочкіну Сергію Володимировичу", - йдеться в повідомленні департаменту комунікацій.

Крім того, С.Льовочкін у своїй декларації зазначив, що він є власником акцій компанії OSKARO INVESTMENTS LIMITED у загальній кількості 20000 акцій номінальною вартістю 130480 грн, тобто на загальну суму 2 млрд 609 млн 600 тис. грн, що становить понад $100 млн.

Водночас під час перевірки джерел походження зазначених коштів встановлено, що з 2010 по 2014 рік C.Льовочкін обіймав посаду голови Адміністрації президента України за часів В.Януковича, а з 2014 року дотепер С.Льовочкін є народним депутатом України і також не займається підприємницькою діяльністю.

"Нині Льовочкін має у власності акції компанії на суму, що у понад сім тисяч разів перевищує його офіційно задекларовані доходи за останні три роки. Також під час розслідування отримано інформацію про те, що Льовочкін С.В. через підконтрольні йому офшорні компанії легалізував частину здобутих злочинним способом коштів шляхом придбання численних об'єктів нерухомості у різних країнах світу", - йдеться в повідомленні МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА