20:26 18.10.2017

У Нігерії викрали чотирьох громадян Великобританії

1 хв читати
У Нігерії викрали чотирьох громадян Великобританії

У нігерійському штаті Дельта (розташований в дельті річки Нігер) невідомі озброєні люди викрали чотирьох громадян Великобританії, заявив представник поліції штату Ендрю Аніамака. Про це повідомляє Reuters.

Як заявили в прес-службі поліції штату Дельта, викрадення британців відбулося 13 жовтня. За попередніми даними, викрадені були місіонерами, які працювали в рамках гуманітарної програми з надання безкоштовної медичної допомоги місцевим жителям в сільській місцевості. "Ми намагаємося з'ясувати мотиви (викрадачів) і врятувати викрадених, не піддаючи небезпеці їх життя", - заявили в нігерійській поліції.

Викрадення нігерійських та іноземних громадян, що в основному працюють у нафтовій промисловості країни, регулярно відбуваються на півдні Нігерії, головним чином в дельті річки Нігер. У цій області країни видобуваються основні запаси нафти і працюють великі іноземні енергетичні компанії. З 2006 року тут діє Рух за звільнення дельти Нігера (MEND), що ставить за мету націоналізацію природних ресурсів країни. Організація займається підривами нафтопроводів, викраденням нафтовиків і вступає в зіткнення з урядовими військами і силами безпеки. У той же час, як зауважує The Telegraph, за 2017 рік угрупування не зробило жодного збройного нападу на об'єкти нафтової промисловості Нігерії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА