10:46 19.10.2017

Омелян наполягає на введенні "драконівських" штрафів за порушення на дорогах

2 хв читати
Омелян наполягає на введенні "драконівських" штрафів за порушення на дорогах

 Міністр інфраструктури України наполягає на введенні "драконівських" штрафних заходів за низку порушень під час руху на українських дорогах.

Про це міністр написав на своїй сторінці в мережі Facebook, коментуючи подію в Харкові ДТП, що спричинила низку смертей.

"Про ДТП в Харкові і тих аваріях на дорогах, в яких щорічно гинуть тисячі українців. Кілька місяців тому ми вийшли з ініціативою обмежити швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год. На такій швидкості практично неможливі смертельні випадки, максимум незначний травматизм. Нам відповіли: "Не на часі, політично дражливе питання", - написав В.Омелян.

Серед порушень, до яких необхідно застосовувати жорсткі заходи, міністр назвав: перевищення швидкісного режиму, не пристебнутий ремінь безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь у перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free.

"Обов'язкові фото- і відеофіксація порушень і "листи щастя", позбавлення прав за водіння в нетверезому стані. Коли поліцейський зупиняє авто, опускається вікно, руки на кермі і ввічлива розмова з обох сторін, а не витанцьовування навколо авто з матом", - додав він.

В.Омелян також повідомив, що 19 жовтня відбудеться чергове обговорення спільно з Міністерством внутрішніх справ, Міністерством охорони здоров'я, Міносвіти та народними депутатами заходів щодо зниження до нуля смертності на українських дорогах, і, як обіцяє міністр, протягом тижня вони будуть узгоджені і почнуть застосовуватися з 1 січня 2018 року.

"Крім фінансування з Дорожнього фонду передбачили ще близько півмільярда гривень з коштів секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні. Часто люблять говорити: "Ось ви спочатку самі зробіть, а потім зробимо ми". Ми почали, тепер черга інших", - резюмував міністр.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка 49 років. У результаті Lexus вилетів на тротуар вул. Сумської та скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (чотири дівчини і хлопець), ще один постраждалий помер від травм невдовзі після ДТП. Решта постраждалих в аварії доставлені в медзаклади.

Водія Lexus затримано. ДТП розслідується за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА