12:48 19.10.2017

Аваков після трагедії в Харкові закликав ВР посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху

2 хв читати
Аваков після трагедії в Харкові закликав ВР посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликає Верховну Раду без зволікань ухвалити законодавчі зміни, які дозволять ввести в дію процедуру відеофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР) і посилити покарання за керування автомобілем в нетверезому вигляді.

"Вважаю, що час уже завершити громадську дискусію з приводу різкого посилення заходів проти порушників на дорогах. Необхідно негайно, до кінця поточного року, ухвалити законодавчі акти, що знаходяться в парламенті й уряді, які дозволяють запровадити повсюдне застосування процедур автоматичної відеофіксації порушень і жорсткі штрафи", - написав А.Аваков у четвер на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Також він наголосив на необхідності "радикального посилення покарання за водіння автомобілів у стані алкогольного сп’яніння".

"Я прошу парламент у найближчі тижні дати МВС цей інструмент регулювання. Всі поправки й уточнення до чинних законів, що дозволяють реально радикально зупинити "війну на дорогах", вже нами внесені і узгоджені з профільним комітетом Верховної Ради", - підсумував А.Аваков.

Міністр нагадав, що в 2016 році в дорожньо-транспортних пригодах в Україні загинуло 3 тис. 187 осіб, травмовано 32 тис. 079 осіб, а за 9 місяців 2017 року на українських дорогах загинуло 2 тис. 317 і травмовано 25 тис. 082 співгромадян.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня в Харкові на перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка 49 років. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар вул. Сумської та скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і молодий хлопець), інші були доставлені в медзаклади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА