08:24 20.10.2017

Участь в проекті "Реабілітація поранених дітей" взяли 80 дітей з Донбасу

2 хв читати
Участь в проекті "Реабілітація поранених дітей" взяли 80 дітей з Донбасу

З початку проекту "Реабілітація поранених дітей" Гуманітарного штабу Ріната Ахметова 10 березня 2016 року допомогу отримали 80 потерпілих дітей з Донбасу, 71 з них пройшли курс реабілітаційного лікування в санаторіях, ще 9-ти були видані технічні засоби для відновлення і медикаменти .
"З проханням допомогти пораненим дітям на гарячу лінію штабу дзвонили батьки з різних куточків Донбасу. Найбільше заявок на реабілітацію надійшло з Донецька, Маріуполя, Авдіївки, Краматорська. Також допомогу отримали юні жителі Гірника, Красногорівки, Мар'їнки, Антрацита, Єнакієво і Харцизька", - розповів на прес-брифінгу Гуманітарного штабу Р.Ахметова "Реабілітація поранених дітей": результати роботи за 2 роки" в четвер директор Гуманітарного штабу Олександр Вишняков.
Ірина Темерко, керівник програми "Адресна допомога", в рамках якої проходить проект, повідомила, що більшість дітей, які отримали допомогу, родом з Донецької області - 84,5%. З Луганської - 15,5%.
Кожна четверта дитина з найбільш важкими травмами, пройшла курс відновлення більш ніж один раз. Для проведення курсу реабілітації були обрані санаторії в Слов'янську, Бердянську та Запоріжжі. Заступник головного лікаря санаторію "Слов'янський курорт" (м.Слов'янськ) Володимир Тарелкін, який приєднався до брифінгу по відеозв'язку, зазначив, що у всіх дітей, що проходили курс відновлення, покращився стан здоров'я.
За даними ЮНІСЕФ, оприлюдненими в 2017 році, під час війни на Донбасі загинули 70 дітей. Ще 222 дитини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА