10:16 20.10.2017

Обстановка біля ВР спокійна, вулиця Грушевського, як і раніше, перекрита

2 хв читати
Обстановка біля ВР спокійна, вулиця Грушевського, як і раніше, перекрита

 Національна поліція України в Києві закликає учасників акції біля будівлі Верховної Ради в центрі столиці звільнити проїжджу частину вулиці Грушевського, де розташована частина наметового містечка мітингувальників.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", такі оголошення звучать через гучномовець уранці в п'ятницю. У цих оголошеннях нагадують також про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правопорядку та перешкоджання роботі державної установи.

Начальник Головного управління Національної поліції України в Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112.Україна" повідомив, що наразі перекрита в основному вул. Грушевського, на інших вулицях рух відновлено. "Там патрулі, які перевіряють в разі потреби машини", - додав він.

А.Крищенко також озвучив вимоги поліції: "Ми не просимо - ми вимагаємо звільнити вул. Грушевського. Вважаємо, що нам вдасться переконати добровільно звільнити для вільного проїзду, для зручності жителів Києва, і перейти в Маріїнський парк. Ми провадимо переговори".

На ранок п'ятниці в наметовому містечку учасників акції "За велику політичну реформу" спокійно, людей мало. Будівля Верховної Ради, як і раніше, оточена кількома рядами представників Національної гвардії та Нацполіції, вулиця перекрита.

Як сказав журналістам позафракційний народний депутат Віктор Чумак, намети, які розташовані біля ВР, нікому не заважають, зокрема не заважають працювати і народним депутатам.

Відповідаючи на запитання, чи можливо, що поліція в період, коли Верховна Рада працюватиме не в пленарному режимі, знесе наметове містечко, В.Чумак сказав: "Це було б безглуздо з боку влади і з боку поліції".

Він також нагадав, що у народних депутатів є ще два законопроекти, що стосуються виборчих кодексів, і вони мають бути поставлені на розгляд у сесійній залі.

"Ми стежитимемо, як швидко проходитимуть у Конституційному Суді (законопроекти) про недоторканність, ми стежитимемо, як швидко президент подасть до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд, ми пропонуватимемо президентові подати законопроект про імпічмент президента", - озвучив плани нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА