17:08 24.10.2017

Законопроект про медреформу був проголосований з порушенням регламенту

2 хв читати
Законопроект про медреформу був проголосований з порушенням регламенту

Законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичної допомоги та лікарських засобів був проголосований в цілому з порушенням регламенту Верховної Ради.

Про це йдеться в супровідних документах до оприлюдненого на сайті парламенту тексту проекту постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення медичної реформи.

Згідно з пояснювальною запискою, мова йде про порушення у вигляді зміни предмета правового регулювання закону на етапі другого читання. Взятий за основу текст був спрямований на визначення державних фінгарантій надання пацієнтам необхідних медпослуг і лікзасобів за рахунок коштів державного бюджету. Текст документа, підготовленого до другого читання, спрямований на визначення державних фінгарантій надання медпослуг і лікзасобів за кошти держбюджету за програмою медичних гарантій, що порушує регламент Верховної Ради.

Другим порушенням регламенту є винесення на голосування прийняття законопроекту в цілому після заяви одного з нардепів - Ігоря Шурми - про наявність концептуальних зауважень до тексту законопроекту. Відповідно до регламенту винести законопроект на голосування в цілому можна за відсутності зауважень депутатів.

"Оскільки зауваження до змісту законопроекту були висловлені народним депутатом, остаточне прийняття законопроекту (в цілому) суперечить Регламенту Верховної Ради України", - зазначено в пояснювальній записці.

Необхідність прийняття цього нормативного акту пояснюється також тим, що положення законопроекту, зокрема ст. 4 та ст. 7, передбачають тільки часткову оплату за рахунок бюджету медичних послуг і лікарських засобів, пов'язаних з наданням вторинної та третинної медичної допомоги.

"У разі прийняття проекту, якщо в застрахованої особи після надання їй безкоштовної екстреної медичної допомоги будуть відсутні фінансові можливості для часткової оплати спеціалізованої та/або високоспеціалізованої медичної допомоги, така особа не зможе реалізувати конституційне право на медичну допомогу", - зазначено в супровідних документах.

Часткова оплата спеціалізованої або високоспеціалізованої медичної допомоги, передбачена законопроектом №6327, розцінюється ініціаторами документа як звуження змісту обсягу наявних конституційних прав і свобод.

Як повідомлялося, 20 жовтня, наступного дня після прийняття Верховною Радою в цілому законопроекту №6327, народні депутати Ігор Шурма, Олег Мусій, а також Михайло Папієв зареєстрували проект постанови про скасування рішення парламенту про прийняття в цілому проекту закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА