07:29 25.10.2017

Росія планує обміняти українських прикордонників на співробітників ФСБ

2 хв читати
Росія планує обміняти українських прикордонників на співробітників ФСБ

Росіяни навмисно затягують повернення двох українських прикордонників, затриманих на кордоні в Сумській області, з метою їх обміну на співробітників спецслужб РФ, затриманих раніше на адмінкордоні з Кримом, заявив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.
"Ми підозрюємо, що двох наших військовослужбовців, швидше за все, Росія намагатиметься обміняти на тих двох російських прикордонників, яких ми затримали кілька місяців тому на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом", - сказав він в ефірі Еспресо.TV у вівторок ввечері.
Спікер ДПСУ вважає, що ситуацію з прикордонниками, які зникли під час патрулювання кордону в Сумській області, можна було б вирішити за одну зустріч, однак російська сторона відмовляється йти на контакт.
"У рамках нормальної робочої співпраці на мирних ділянках кордону це питання вирішується протягом однієї зустрічі протягом 1-2 діб після інциденту - якщо немає якихось обтяжуючих обставин", - зазначив О.Слободян.
Він додав, що ДПСУ до сих пір не відомо, де знаходяться зниклі військовослужбовці, в якому вони стані і за яких обставин опинилися на території Росії.
Як повідомлялося, 3 жовтня двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області недалеко від кордону з РФ. Пізніше РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників. Український консул отримав відмову в розмові з затриманими з поясненнями, що ще не встановлені їхні особи. Пізніше О.Слободян повідомив, що російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч з приводу долі затриманих прикордонників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА