07:51 25.10.2017

Фестиваль "Київський тиждень критики" вперше відбудеться в столиці 26-29 жовтня

2 хв читати
Фестиваль "Київський тиждень критики" вперше відбудеться в столиці 26-29 жовтня

26-29 жовтня в Києві вперше відбудеться фестиваль "Київський тиждень критики", на якому можна буде подивитися і обговорити чотири фільми з програм головних європейських кінофестивалів цього року.
Як повідомляється на сайті кінодистриб'ютора "Артхаус Трафік", фестиваль відкриє фільм Софії Копполи "Фатальна спокуса", який отримав приз Каннського кінофестивалю за режисуру. Стрічка оповідає про дезертира часів Громадянської війни в США, який після поранення потрапляє в пансіон для дівчат, і є ремейком фільму "Обдурений" 1971 року.
У програму фестивалю також включена дебютна робота російського режисера Кантемира Балагова "Тіснота" - драма про життя єврейського містечка на Північному Кавказі, відзначена премією міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI на Канському кінофестивалі.
Також буде показаний індійський фільм "Сексуальна Дурга" Сана Кумара Сасісдхарана - суміш хоррора і роуд-муві, який був удостоєний головного призу Роттердамського кінофестивалю і через провокаційність теми викликав скандал в Індії.
З програми Роттердамського фестивалю до "Київського тижня критики" була відібрана і французько-чилійська картина "Король" Найлз Атталем - заснована на реальних подіях психоделічна драма про подорож у 1860 році французького адвоката в Амазонію.
У ролі кураторів фестивалю виступили відомі українські кінокритики - редактор розділу "Культура" онлайн-видання LB.ua Дарина Бадьoр; кінознавець і редактор розділу "Кіно" інтернет-видання Cultprostir Надія Заварова; автор видань "Українська правда" та інформаційного агентства "Укрінформ" Олександр Гусєв; і режисер, творець порталу Cineticle Станіслав Битюцький.
Фестиваль проходитиме в кінотеатрі "Жовтень". Ранкові покази, призначені для студентів і преси, будуть безкоштовними за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. На вечірні сеанси відкрито продаж квитків. Після кожного показу глядачів чекає обговорення фільму з кінокритиком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА