13:17 25.10.2017

На І.Геращенко подав до суду екс-беркутовець

2 хв читати
На І.Геращенко подав до суду екс-беркутовець

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко повідомила, що колишній співробітник спецпідрозділу МВС України "Беркут", який фігурує в списках ОРДЛО на звільнення, подав на неї позов до суду.

"Сьогодні в Печерському суді Києва мали відбутися слухання за позовом проти мене у справі захисту честі і гідності одного з підозрюваних у розстрілі Майдану беркутівців", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, один із беркутівців, "прізвище якого фігурує в списках бойовиків із вимогою негайно його звільнити", подав на неї до суду через її слова про те, що перешкодою розблокування звільнення заручників є те, що бойовики включають у свої вимоги десятки осіб, що не мають ніякого відношення до подій на Донбасі, зокрема беркутівців, причетних до теракту в Харкові і Одесі, і просто осіб, що скоїли злочини в інших регіонах України.

"Примітно, що в жодному публічному коментарі я не називала жодних прізвищ, звичайно. Але на "Беркуті" і шолом горить", - зазначила І.Геращенко.

Вона наголосила, що в позовній заяві фігурують списки, оприлюднені народним депутатом Надією Савченко, яка побувала в ОРДЛО.

За словами І.Геращенко, слухання у цій справі перенесли на місяць через перевантаженість суду.

"Я і надалі інформуватиму і ЗМІ, і родини заручників про важкий хід переговорів, ми дійсно докладаємо своїх зусиль для звільнення. І дійсно поки що процес заблоковано, бо бойовики вимагають звільнити тих, хто не має жодного відношення до Донбасу. Тактика адвокатів "Беркуту" очевидна - зробити з них жертв до суду. Тактика тих, хто блокує звільнення, також очевидна - перекласти з хворої голови на здорову. Не вийде", - написала вона.

Крім того, нардеп повідомила, що отримала листа від адвоката екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з вимогою публічно спростувати її слова, що Н.Штепа "кликала війну на Донбас".

"Я шаную професію адвоката, їм приходиться працювати з різними персонажами. Публічно заявляю: "Пані Штепа кликала на Донбас "російський світ", - написала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА