21:01 26.10.2017

На Луганщині відкрили відновлений міст через Сіверський Донець

2 хв читати
На Луганщині відкрили відновлений міст через Сіверський Донець

У четвер у Луганській області відкрили Томашівський міст через р. Сіверський Донець, який розташований на автомобільній дорозі державного значення Т1302 Танюшівка-Старобільск-Бахмут та з’єднує міста Лисичанськ і Рубіжне, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України.

В оприлюдненому в четвер прес-службою міністерства повідомленні зазначено, що у відкритті мосту, відновленого мостобудівниками Держспецслужби транспорту Мінінфраструктури, взяли участь заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк разом із секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим, головою Луганської облдержадміністрації - керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом, головою Держспецтрансслужби генерал-лейтенантом Миколою Мальковим.

Ю.Лавренюк зазначив, що Мінінфраструктури оголосило 2017 рік роком відновлення мостів: "Цього року в Україні буде відновлено близько 80 мостів, при цьому відновлення мостів на сході України є особливо важливим. Відкриття Томашівського мосту приклад злагодженої роботи - Держспецтрансслужба швидко відновила зруйнований сепаратистами міст, роботи тривали лише п'ять місяців".

У міністерстві зазначили, що влітку 2014 року Томашівський міст був підірваний бойовиками і практично повністю зруйнований. У червні 2017 року на замовлення Служби автомобільних доріг у Луганській області 26-й об'єднаний загін Держспецтрансслужби розпочав реконструкцію мосту. Під час зведення мосту сапери виявили міну ТМ62М і тротилові шашки. Завдяки професійним діям саперів Держспецтрансслужби начинений вибуховими речовинами міст не вибухнув.

Роботи тривали п'ять місяців. Планувалося, що проектна кошторисна вартість мосту становитиме 16,7млн грн. Після проведеного тендера вартість робіт із відновлення мосту зменшилася до 12,5 млн грн.

Ю.Лавренюк також зазначив, що Держспецтрансслужба з 2014 року активно бере участь у відновленні зруйнованої інфраструктури сходу України: "На черзі закінчення капітального ремонту мосту поблизу с. Троїцьке, який знаходиться біля лінії фронту та має значне військове і суспільне значення. Також у планах на наступний рік відновлення шляхопроводу поблизу міста Попасна. Відновлення такої інфраструктури - це подія не лише для жителів села, а й для всієї області та України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА