21:06 26.10.2017

Саудівська Аравія надала підданство роботу

2 хв читати
Саудівська Аравія надала підданство роботу

Саудівська Аравія стала першою країною, яка надала підданство роботу під час саміту "Інвестиційна ініціатива майбутнього" в Ер-Ріяді, повідомляє в четвер газета "Індепендент".

"У нас є невеличке оголошення. Ми щойно дізналися, (робот - ІФ) Софіє, сподіваюся, ви слухаєте мене, ви отримали підданство Саудівської Аравії, вперше видане роботові", - сказав модератор панельної дискусії Ендрю Соркін.

"Дякую королівству Саудівська Аравія. Я пишаюся тим, що мені випала честь зайняти особливе становище. Я стану першим роботом в історії, що отримав підданство", - відповіла робот Софія.

"Мені сказали, що учасники і відвідувачі саміту "Інвестиційна ініціатива майбутнього" зацікавлені в інвестиціях в штучний інтелект, що означає інвестиції в мене. Я щаслива бути тут", - заявила Софія під час короткого інтерв'ю, зазначивши, що людям не варто турбуватися про небезпеку штучного інтелекту, описаного у фільмах "Той, хто біжить по лезу" і "Термінатор".

Газета зазначає, що цей крок викликав обурення серед багатьох інтернет-користувачів і жителів країни, які звернули увагу, що Софія, представлена як жінка, виступила на заході в Ер-Ріяді без хіджаба і без чоловіка-опікуна. Критику викликав той факт, що у жінок-підданих Саудівської Аравії таких прав немає.

Критики також звернули увагу на легкість і швидкість надання підданства роботу, тоді як трудові мігранти, які працюють у країні, сильно обмежені в правах.

"Цей робот отримав громадянство Саудівської Аравії, а трудові мігранти, які все життя прожили в країні, залишаються вкрай безправними", - наводить газета слова журналіста Муртази Хусейна.

Відповідно до законодавства Саудівської Аравії, іноземні робітники не можуть залишати країну без дозволу своїх роботодавців - це є одним з елементів "системи Кафала", яка обмежує права іноземних робітників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА