21:21 26.10.2017

Ахметов залишається найбагатшим українцем, Порошенко - на п'ятому місці

4 хв читати
Ахметов залишається найбагатшим українцем, Порошенко - на п'ятому місці

Бізнесмени Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Костянтин Жеваго очолюють список найбагатших українців, складений виданням "Новое время" спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

Згідно з рейтингом ТОП-100 найбагатших українців, статки єдиного акціонера найбільшого українського холдингу СКМ Р.Ахметова ($6,9 млрд) за рік зросли на 68%.

Власник EastOne Віктор Пінчук має активи в розмірі $1,4 млрд (зі зростанням за рік у 13%). Такі самі статки у члена ради директорів гірничорудної компанії Ferrexpo, народного депутата Костянтина Жеваго, але вони зросли за рік на 209%.

Народний депутат із фракції "Опозиційний блок", власник "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський володіє $1,2 млрд, збільшивши за рік свої статки на 113%.

Президент України Петро Порошенко, головним активом якого є кондитерська корпорація Roshen, посів п'яте місце в рейтингу зі статками в $1 млрд, які зросли порівняно з 2016 роком на 7%.

Партнери по групі "Приват" Ігор Коломойський ($1 млрд) і Геннадій Боголюбов ($763 млн) втратили за рік 11% та 9% активів відповідно.

Статки Дмитра Фірташа (власника Group DF), який виїхав з України та перебуває в Австрії, оцінюються в $746 млн за зростання в 14%.

Засновник і мажоритарний акціонер агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк став багатішим на 10% і має активи на суму $693 млн. Співвласники мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр-К" та "Нова лінія" Галина та Олександр Гереги збільшили свої статки на 5% - до $688 млн. Вони замикають ТОП-10 найбагатших українців.

На 11-му місці в рейтингу ще один представник групи "Приват" Олександр Мартинов ($594 млн), який за рік став багатшим на 11%. Гендиректор агрокомпанії "Нібулон" Олексій Вадатурський володіє активами на $587 млн, його статки зросли на 326% (видання зазначає, що різке зростання статків обумовлено більш точною оцінкою активів).

Бізнесмен Костянтин Григоришин (група "Енергетичний стандарт") посів 13-те місці із $570 млн та зменшенням статків за рік на 2%. Далі йдуть екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський (Burisma Group) із $535 млн (зростання в 107% за рік), Андрій і Руслан Веревські (агрохолдинг "Кернел") із $438 млн (падіння на 5% за рік).

На 16-му місці розмістився Олександр Ярославський (DCH) зі $283 млн і зростанням у 47% порівняно з попереднім роком. Народний депутат Віталій Хомутиннік (депутатська група "Відродження"), який є кінцевим бенефіціаром ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Каскад-Інвест", зберіг статки у $268 млн.

Власник ПАТ "Концерн "Галнафтогаз" (Київ), що розвиває мережу АЗС "ОККО", Віталій Антонов має $255 млн, збільшивши за рік свої статки на 7%. Брати Григорій та Ігор Суркіси ("Укренергоконсалтинг") мають активи в $249 млн (зростання 2%). Бізнесмен і банкір Сергій Тігіпко (ТАС) збільшив за рік свої активи на 111% до $230 млн і замикає першу 20 рейтингу.

На 22-му місці в рейтингу зі $207 млн екс-народний депутат і екс-міністр транспорту України Микола Рудьковський ("Нафтогазвидобування"), статки якого зросли на 614%. На 25-му місці Валерій Хорошковський (Медіагрупа "Інтер") зі $167 млн, на 26-му - народний депутат Нестор Шуфрич, у якого $158 млн (зростанні 116% за рік).

Статки народного депутата Сергія Льовочкіна (Медіагрупа "Інтер", "Закарпаттяобленерго") творці рейтингу оцінили в $116 млн і помістили його на 35-те місце.

Співголова партії "Опозиційний блок", прем'єр-міністр "опозиційного уряду" Борис Колесніков (АПК-Інвест, "Конті") в рейтингу посідає 57-ме місце з $83 млн, а лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко (ключовий актив - Харківська ТЕЦ-5) - 59-те місце із $79 млн (зростання на 111%).

На 60-му місці в рейтингу - мер Києва Віталій Кличко і його брат Володимир (Klitschko Management Group) зі $75 млн і зростанням на 17% за рік.

Колишній голова Адміністрації президента України Борис Ложкін, статки якого оцінили в $53 млн (зростання на 40%), посів 80-те місце в списку найбагатших українців.

Лідер громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктор Медведчук на 82-му місці з $52 млн.

На 96-му місці розмістився міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (ключовий актив - "Гравеліт-21") із $38 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА