08:52 27.10.2017

Двоє харків'ян і житель Дніпра підозрюються в переробці зброї для контрабанди в РФ

2 хв читати
Двоє харків'ян і житель Дніпра підозрюються в переробці зброї для контрабанди в РФ

Прокуратура Харківської області затвердила підозру організатору і двом учасникам групи, які переробляли стартову зброю в вогнепальну і намагалися контрабандою переправити її в Російську Федерацію під виглядом автозапчастин.
"Учасникам групи оголошено підозру за фактом незаконного виготовлення, переробки вогнепальної зброї, незаконного поводження зі зброєю і закінченого замаху на контрабанду, вчиненого організованою групою (ч.3 ст.263-1, ч.3 ст.28, ч.1 ст.263 , ч.3 ст.28, ч.2 ст.15, ч.2 ст.201 КК України) ", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.
Як було встановлено під час досудового слідства, в січні 2017р 19-річний харків'янин організував і очолив стійку організовану групу, до складу якої увійшли двоє його знайомих (18-річний харків'янин і 22-річний житель Дніпра) ". Вони незаконно переробляли сигнальні, стартові і пневматичні пістолети в вогнепальну бойову і травматичну зброю, зокрема, щоб надати зброї вид бойової, вони знищували маркувальні позначення, проводили вороніння і т.п. Члени групи знімали приватний житловий будинок, в якому розмістили "цех" з переробки і склад. Там же жив і іногородній учасник групи. Клієнтів для збуту зброї вони шукали в соцмережах.
Діяльність групи була викрита в квітні цього року. Співробітники СБУ затримали кур'єра при спробі провезти контрабанду в Росію. Партія складалася з 11 перероблених пістолетів "CARERRA" і 2 пістолетів "МР-371". Зброя була захована в 2 пакети. При цьому кур'єр був упевнений, що намагається переправити в РФ автозапчастини.
Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА