19:21 27.10.2017

Представник ОБСЄ звертає увагу на зростання випадків порушення перемир'я на Донбасі

2 хв читати
Представник ОБСЄ звертає увагу на зростання випадків порушення перемир'я на Донбасі

Кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі суттєво зросла, заявив спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо України Мартін Зайдік.

"На початку цього тижня кількість порушень режиму припинення вогню дійсно суттєво зросла", - сказав М.Зайдік журналістам у п'ятницю в Мінську після засідання ТКГ.

Як зазначив спецпредставник, особливо зросла кількість порушень у районі Світлодарська, Авдіївки, Ясинуватої, донецького аеропорту.

"Враховуючи це, саме питання припинення вогню стало на сьогодні першочерговим і для ТКГ, і для робочої групи з безпеки", – сказав він.

"Я ще раз особисто закликаю сторони підтвердити свою прихильність перемир'ю, оголошеному ТКГ з нагоди початку навчального року, і повернутися до зобов'язань щодо відведення важкого озброєння, а також забезпечення безперебійного, безпечного доступу для СММ ОБСЄ на всій території конфлікту", - заявив М.Зайдік.

За інформацією спецпредставника, гуманітарна підгрупа, як і раніше, обговорювала питання обміну утримуваних осіб і видачі документів раніше звільненим.

"Напередодні свого візиту до Луганської області координатор групи закликав до гуманного поводження з утримуваними", - зазначив М.Зайдік.

"Я особисто закликаю сторони продемонструвати гуманність і зробити все можливе для звільнення утримуваних до новорічних і Різдвяних свят", - наголосив спецпредставник ОБСЄ.

Крім того, він повідомив, що економічна підгрупа "приділила увагу темі водопостачання та гарантування безпеки життєво важливої інфраструктури". "Група погодила переговори про майбутні постачання води в системі Карбоніт", - сказав М.Зайдік, додавши, що переговори відбудуться найближчим часом.

Політична робоча група, за його словами, обговорила питання, пов'язані з "модальністю імплементації так званої формули Штайнмаєра в контексті продовження дії законів про особливий статус ОРДО та ОРЛО".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА