11:27 31.10.2017

Справу працівників поліції, які відібрали у злодіїв викрадені ними раніше гроші і коштовності, направлено до суду

3 хв читати
Справу працівників поліції, які відібрали у злодіїв викрадені ними раніше гроші і коштовності, направлено до суду

Прокуратура Харківської області затвердила і направила до Червонозаводського райсуду міста обвинувальний акт щодо підполковника і майора поліції, підозрюваних у тому, що вони пограбували злодіїв, замість того, щоб притягнути їх до відповідальності.

"Зараз вони перебувають під вартою Їм загрожує до 15 років позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

40 річному підполковнику і 33 річному майору поліції інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.4 ст.187, ч.3 ст.186, ч.3 ст.365 (розбій в особливо великих розмірах, вчинений за попередньою змовою із проникненням в житло; грабіж із попередньою змовою із проникненням в житло; перевищення влади працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Крім того, підполковнику оголошено про підозру за ч.3 ст.368 (вимагання неправомірної вигоди) КК України.

Крім того, до Червонозаводського райсуду Харкова передано обвинувальні акти за аналогічними статтями КК України стосовно ще двох правоохоронців, причетних до злочину.

"З огляду на те, що поліцейські переховуються від слідства на території тимчасово непідконтрольній Україні, прокуратура звернулася до суду з клопотанням про проведення спеціального ("заочного") розслідування, яке було задоволено", - цитує прес-служба заступника начальника відділу прокуратури Харківської Області Євгена Шпака.

Як повідомлялося, 7 квітня слідчі прокуратури Харківської області спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції України 40 затримали літнього підполковника і 33 річного майора поліції, яких підозрюють у розбої та заволодінні майном у великих розмірах (ч.4.ст.187 КК України).

Підставою для відкриття кримінального провадження стало звернення мешканки Дніпропетровської області, яка в квітні минулого року подала заяву про пограбування.

"Вона повідомила, що у неї вкрали понад $1,4 млн і 150 тис. євро, а також золоті вироби на загальну суму близько $200 тис.", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Спочатку поліція почала розслідування за ст. 185 (крадіжка) КК України. Через місяць правоохоронцям вдалося встановити особи викрадачів та їхнє місцезнаходження. Ними виявилися двоє братів, які переховувалися зі "здобиччю" в одному з райцентрів області.

"Правоохоронці приїхали до орендованого підозрюваними житла, провели арешт, одягнули на них наручники Однак потім забрали вкрадені раніше гроші та коштовності собі, а зловмисників відпустили, погрожуючи чоловіку фізичною розправою, наказали негайно зникнути - виїхати за межі Дніпропетровщини і мовчати" - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

За Інформацією глави Нацполіції Сергія Князєва, один з викрадачів був співмешканцем жінки, яка звернулася до поліції. Гроші та цінності, які він вкрав, передав їм на зберігання харківський бізнесмен.

"Близько $1,5 млн, велику сума в євро та золоті вироби вони зберігали у вольєрі. Потім співмешканець викрав ці гроші, залишивши вдома дружину з собакою", - сказав С.Князєв.

Він також повідомив, що значну частину грошей, відібраних у викрадачів, поліцейські встигли витратити до того, як їх затримали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Північнокорейські війська стануть "гарматним м'ясом", якщо їх відправлять воювати в Україну - представник Пентагону

Війська РФ завдали по території України 43 авіаудари із застосуванням 60 КАБів - Генштаб

Глава Пентагону Остін провів першу телефонну розмову з новим міністром оборони РФ Бєлоусовим

Від початку доби було 123 бойові зіткнення, на покровському напрямку кількість боїв зросла до 42, загарбники продовжують натиск - Генштаб

Генеральним секретарем Ради Європи обрано Алена Берсе

Саміт ЄС розпочнеться з обміну думками із Зеленським

МЗС Італії засудило рішення РФ обмежити доступ до трансляцій і веб-сайтів низки європейських ЗМІ

Завдяки рішенню ЄСПЛ у міжнародній судовій практиці зафіксовано дату окупації Криму - Кондратюк

ВАКС вирішив стягнути Мотор-Банк, Вінницький авіазавод та інші активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

До комюніке Саміту миру приєдналася Гайана - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА