14:20 31.10.2017

Будівництво сучасного військового містечка для морпіхів розпочалося під Одесою

2 хв читати
Будівництво сучасного військового містечка для морпіхів розпочалося під Одесою

 У селищі Дачне поблизу Одеси почалося будівництво нового військового містечка для частини морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ із супутньою інфраструктурою, загальна вартість якого оцінюється в 250 млн грн, повідомляється на сайті Міноборони України.

В оприлюдненій у вівторок інформації зазначається, що наразі на ділянці завершено всі проектні роботи і почалося зведення споруд. У рамках будівельних робіт 9 об'єктів будуть зведені "з нуля". При проектуванні містечка основну увагу фахівці зосередили на розміщенні військовослужбовців контрактної служби. Для них побудують казарми кубрикового типу, які за характеристиками можна вважати гуртожитки поліпшеного планування.

"Також на цій території триває будівництво їдальні на тисячу осіб. Незабаром буде побудовано типовий фізкультурно-оздоровчий комплекс, параметри якого надають можливість не лише займатися спортом військовослужбовцям частини, але і проводити повноцінні змагання з ігрових видів спорту", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, для потреб військового містечка буде зведено нову котельню, в якій після прокладки і відновлення всіх мереж будуть встановлені 3-STAB газові котли потужністю МВт кожен. Згідно з проектом, котельня повністю покриє потребу міста в опаленні приміщень і гарячому водопостачанні.

За словами головного інженера Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони Полковника Юрія Підгаєцького, будівництво нових об'єктів на території містечка здійснюється із сучасною технологією монтажу так званих сендвіч-панелей.

"Переваги цього методу - швидкість будівництва, висока енергоефективність приміщень, матеріали виключно вітчизняного виробництва" - йдеться в повідомленні.

У Міноборони України зазначають, що в поточному році для потреб ЗСУ з капремонту і будівництва інфраструктури в Кіровоградській, Вінницькій, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях передбачено близько 190 млн грн, з яких 150 млн грн були виділені для нещодавно створених або передислокованих підрозділів.

«До кінця нового року ми плануємо завершити капітальні та поточні ремонти на шести об'єктах - це столові бригади ВДВ в Миколаєві, Військової академії і Військово-медичного клінічного центру Південного регіону в Одесі та кілька окремих батальйонів у Подільському та інших місцях Крім того, для столових буде закуплено нове обладнання", - поінформував в.о. начальника Південного ТерКЕУ полковник Ігор Литвинюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА