06:59 01.11.2017

Харківська поліція не знайшла вибухівку в будинку, де НАБУ проводило обшук у "справі про рюкзаки"

2 хв читати
Харківська поліція не знайшла вибухівку в будинку, де НАБУ проводило обшук у "справі про рюкзаки"

Поліція не знайшла вибухівки в будівлі по вул.Мироносицька, 22, де НАБУ проводило обшук у сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова у "справі про рюкзаки".
"Експерти оглянули 9 поверхів будинку і прилеглу територію загальною площею близько 2300 кв.м., були евакуйовані 70 осіб. Ніяких вибухових речовин не виявлено", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.
У відділі комунікацій уточнили, що перевірка інформації про мінування закінчилася близько 22-00.
Інформація про подію, що трапилася внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці шукають лжемінера.
Як повідомлялося, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив інформацію про проведення Національним антикорупційним бюро України обшуків у його сина Олександра. Ряд ЗМІ повідомляли, що обшуки ведуться в рамках розслідування справи про закупівлю Міністерством внутрішніх справ у кінці 2014 року і на початку 2015 року рюкзаків для МВС та Національної гвардії, відкритого в 2015 році. Пізніше екс-радник голови МВС, лідер Соціалістичної партії України Ілля Ківа і народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко повідомили про затримання в Києві Олександра Авакова.
Агентству також стало відомо про затримання в Києві екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря в рамках справи, через яку у вівторок проводився обшук в Харкові.
У вівторок сина А.Авакова доставили в НАБУ.
У вівторок удень у Харкові поліцейські оточили частину вулиці Мироносицької. Як повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції, о 12:34 вівторка надійшов дзвінок від аноніма, що в будинку по вул.Мироносицька, 22 закладено вибухівку.
Як відомо, в цій будівлі знаходиться квартира сім'ї Авакова.
Ряд користувачів соцмереж поширив інформацію про те, що поліція блокує роботу детективів НАБУ.
Директор Харківського теруправління Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Юрій Кравченко в коментарі агентству Інтерфакс-Україна заявив, що не має інформації про будь-які протиправні дії щодо працівників НАБУ під час проведення в Харкові обшуків у "справі про рюкзаки".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА