14:11 01.11.2017

НАБУ здійснює обшуки за місцем реєстрації та проживання деяких посадових осіб Нацполіції

2 хв читати
НАБУ здійснює обшуки за місцем реєстрації та проживання деяких посадових осіб Нацполіції

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) здійснюють обшуки за місцем реєстрації та проживання деяких посадових осіб Національної поліції у рамках розслідування так званої справи рюкзаків.

"Йдеться про осіб, які за посадою контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення і логістики структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. Обшуки здійснюються в Києві та Київській області", - повідомляє прес-служба НАБУ в середу вдень.

В інформації зазначено, що ці, а також інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, викритих раніше детективами НАБУ в ході розслідування кримінального провадження про розтрату понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробленням складських документів щодо поставлених рюкзаків.

"Зокрема, низка з них (документів - ІФ) була перероблена "зворотною датою", акти прийому здійснювались без фактичної поставки товару, який доставляли згодом тощо. Викриті факти долучені до матеріалів слідства", - уточнили в прес-службі Бюро.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня у рамках розслідування так званої справи про рюкзаки МВС, того самого дня повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря та сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.

Пізніше детективи НАБУ повідомили про підозру в скоєнні злочину третьому затриманому. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, який також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА